Marshmallow işlevlerini güncellemeden alın!

Android 6.0 Marshmallow'un işlevlerini şimdiden kullanmak istiyorsanız, işte bunun yolu!

Android 6.0... Hemen, şimdi!

Google, Android'in en son sürümü Android 6.0 Marshmallow'u geçtiğimiz günlerde yayınladı. Ancak Android güncellemeleri, her telefona, özellikle Nexus olmayan telefonlara aynı anda gelmiyor. Daha kötüsü güncellemelerin telefonunuza ulaşması, çoğu zaman çok uzun sürebiliyor.

İster Android Lollipop kullanın, ister KitKat veya daha eski bir sürüm, Android 6.0 Marshmallow'un bazı özelliklerine şimdiden sahip olabilirsiniz. Root'lu bir telefona sahipseniz, işiniz daha kolay olacak. Ancak bu işlevleri root'suz telefonlarda kullanmanın yolları da var.

Marshmallow görünümünü şimdiden edinin

Google, ilk kez stok Android launcher'ını herkes için yayınlamış bulunuyor. Yeni Google Now Launcher, aynı Marshmallow'da olduğu gibi görünüyor ve şu hoş özelliklerle geliyor.

- Sola sürükleyerek açabileceğiniz, Google Now kartlarını içeren yeni "Google Now giriş ekranı".

- Giriş ekranında "OK Google" komutunu söyleyebilme.

- Dikey olarak kayan ve alfabetik sıraylı uygulama çekmecesi.

- Arama çubuğundan uygulamaları aramanız artık mümkün. Burada işinize yarayabilecek diğer uygulamalarla ilgili öneriler de alacaksınız.

Uygulama verilerini yedekleyin ve geri yükleyin

Uygulama verilerini yedekleyin ve geri yükleyin

Uygulama verilerini yedekleyin ve geri yükleyin (root'suz)

Marshmallow, uzun süredir beklenen bu yeteneği Android'e kazandırıyor. Bu sayede root'suz telefonunuzda bile uygulamaları verileriyle beraber yedekleyip, geri yükleyebiliyorsunuz.

Clockwork Mod takımı tarafınadn geliştirilen Helium da root'suz telefonları yedekleyebiliyor. Tüm ihtiyacınız olan Helium uygulaması, Windows'a yönelik Carbon uygulaması ve bir USB kablosu.

Helium Premium, bulut hizmetlerine ve harici depolamaya yedekleme yapmanıza da olanak tanıyor.

Uygulama izinlerini tek tek yönetme

Android Marshmallow, uygulamaların sahip olduğu izinleri tek tek yönetmenize olanak tanıyor. Android 5.x Lollipop veya Android 4.3/4.4 KitKat kullanıyorsanız, ücretsiz App Ops ile izinleri uygulama bazında kontrol edebilirsiniz. Android 4.2 ve önceki sürümlerde root'a ihtiyacınız olacak.

Kullanımı çok basit olan App Ops, herhangi bir uygulamanın kullandığı izinleri basit bir anahtar ile kontrol etmenize izin veriyor. Aynı Marshmallow'da olduğu gibi.

Daha iyi kopyala ve yapıştır

Daha iyi kopyala ve yapıştır

Android 6.0, metin veya resim seçtiğinizde size daha basit kopyala / yapıştır seçenekleri sunuyor. Native Clipboard ise Android'deki kopyala / yapıştır işlevlerini geliştirmenin en iyi yollarından birini sunuyor. Uygulama, cihazınızın derinliklerine ulaşmak için bazı izinler istese de, bu izinleri verdiğinizde metin kutularındaki her şeyi kopyalayabiliyor ve son kopyaladıklarınızı diğer kutucuklara yapıştırabiliyor.

Okuyucu Yorumları