Marshmallow yüzde 4,6'ya ulaştı!

Google'dan gelen son haberler, Android 6.0 Marshmallow için hiç de fena değil...

Marshmallow büyüyor!

Google'ın yeni yayınladığı Android kullanımı verileri, Android Marshmallow'un kullanım oranının yine ikiye katlandığını gösteriyor. Ancak ortaya çıkan tablo, geçen aykinden oldukça farklı.

Veriler, 4 Nisan'da sonlanan yedi günlük bir zaman dilimine ait. Veriler Google Play'den toplandığından, mağaza uygulamasını içermeyen telefonlar, istatistiklerin dışında kalıyor.

Yeni verilere göre Android'in piyasadaki en son sürümü Marshmallow, kullanım oranını yüzde 4,6'ya çıkarmayı başardı. Büyüme gösteren sürümler 5.1 ve 6.0'dan ibaret olsa da, 5.1'in çok daha yavaş büyüdüğü gözleniyor.

Marshmallow yüzde 4,6'ya ulaştı!

Geçen ay yüzde 2 büyüyen Lollipop'un Android'li cihazlar arasındaki pazar payı yüzde 0,3 gerilemiş bulunuyor. Bununla birlikte Android Lollipop'un düşüşü, onu liderlik koltuğundan düşürmüş değil. Lollipop'un birinciliğe yükselmesi, ilk yayınlanmasının ardından 16 ay sürmüştü.

Güncellemeler yavaş olsa da yeni telefonların ve tabletlerin piyasaya sürülmesiyle Marshmallow'un kullanım oranı doğal olarak artmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları