Marty'nin ayakkabıları artık gerçek!

Nike, Geleceğe Dönüş 2 filmindeki kendini bağlayabilen ayakkabıların gerçeğe dönüştüğünü duyurdu!

Yılların hayali gerçek oldu!

Nike, geçtiğimiz gece gizemli bir tweet göndererek Geleceğe Dönüş filmlerinin yıldızı Michael J. Fox'u da bu tweet'e etiketlemişti. Tweet'te çok fazla bilgi verilmiyordu ancak yapılacak bir duyuru için ipucu veriliyordu.

Tweet, çok fazla bir bilgi vermese de, "yarın görüşürüz @realmikefox" yazısı ile sadece Geleceğe Dönüş Günü'nü kutluyor olabilirdi. Ancak bu durum internetin tahminlerde bulunmasını engellemedi ve en popüler düşünce, kendini bağlayan ayakkabılar Power Laces'ın hazır olduğu yönündeydi.

Ve tahminler, şimdi gerçek oldu. Nike, Air Mags adını verdiği ayakkabısını, Michael J. Fox'un da katıldığı bir TV şovunda tanıttı. Ayakkabı, bağcıkların ve kayışın sıkılığını, üzerindeki ayarlar sayesinde değiştirme yeteneğine sahip.

Robert Zemeckis'in 1989'da rekorlar kıran filminde başrolü oynayan ve karakteri 21 Ekim 2015 tarihine, "geleceğe", gittiği sırada Power Laces sahibi Nike ayakkabıları giyen Fox, Nike'ın ayakkabı tasarımcısı Tinker Hatfield'ten aldığı bir mektubun resmini de tweetl'edi. Hatfield mektupta "her ne kadar proje bilim kurgu olarak başlamış olsa da, şu anda o kurguyu gerçeğe çevirmekten gururluyuz" cümlesini kurmaktaydı.

Marty'nin ayakkabıları artık gerçek!

Nike'ın 2016'da daha fazla çift üretileceği ve satışlardan veya açık arttırmadan oluşan bütün gelirin Parkinson Hastalığı araştırmaları yapan Michael J. Fox Foundation'a gönderileceği belirtiliyor. Nike, 2011 yılında ürettiği "taklit" Mag ayakkabıların geliri olan 9.4 milyon doları da aynı vakfa iletmişti.

Okuyucu Yorumları