Masaüstü PC'ler ölmeyecek! İşte 10 neden...

Söylenenleri unutun; masaüstü PC'ler asla ölmeyecek! İşte bize bunu söyleten 10 büyük neden!

Masaüstü PC ölmez, çünkü...

Telefon ve tabletler hareket esnasında günlük işlerimizi halletmekte büyük kolaylık sağlıyorlar. Ancak telefonlar ve tabletler, hatta laptop'lar, işlem gücü, ekran boyutu, klavye gibi bazı önemli özellikleri feda ediyorlar- üstelik üstüne yüksek bir ücret ekleyerek. Dolayısıyla post-PC dönemi adı verilen dönem, şu an içinde bulunduğumuz bir dönem değil. Masaüstü PC'ler, tahmin edildiğinden daha uzun süre bizimle birlikte olacaklar. İşte bunun 10 nedeni.

Masaüstü PC'ler, daha ekonomikler: Masaüstü PC'leri alırken, aynı donanıma daha az para ödemenin yanısıra, onları yükseltirken ve tamir ettirirken de daha az ödüyoruz. Mobil bileşenler daha küçük olduklarından daha yüksek maliyetle üretiliyorlar. Ancak masaüstünde böyle bir zorunluluk yok. Laptop'lar, aynı özelliklere sahip bir masaüstü PC'den çok daha pahalı olabiliyorlar.

Daha güçlüler: ARM işlemcilere hiç girmiyoruz, çünkü onları masaüstü işlemcilerle karşılaştırmak haksızlık olur. Masaüstü işlemciler, denk laptop işlemcilerine göre daha güçlüler. Laptop işlemcileri, daha az enerji tüketmek üzere tasarlandıklarından aynı zamanda daha pahalılar. Masaüstü işlemcileri soğutmak daha kolay olduğundan, onları overclock etme imkanınız da yüksek.

İstediğiniz kadar çevre birim bağlayın

İstediğiniz kadar çevre birim bağlayın

İstediğiniz kadar çevre birim bağlayın: Bir laptop'unuz varsa, USB portlarınız sınırlıdır. Ancak masaüstü PC'ler, en az 4 USB 2.0 portuyla geliyorlar ve çoğu, bundan fazlasına sahip. Masaüstü PC'ler, VGA, DVI, HDMI, çoklu ses çıkışı gibi avantajlara da sahipler.

Dev bir ekranınız var: Araştırmalar, daha büyük ekranların verimliliği artırdığını söylüyor. Daha büyük ekran için ise ya büyük bir monitöre ya da birden fazla monitöre ihtiyacınız var. Piyasada bulabileceğiniz en büyük laptop ekranı 17.3 inç ve bu laptop, fazlasıyla büyük bir kasaya sahip. Ancak bu laptop bile 20 veya 24 inç'lik bir monitörün yanında oyuncak gibi kalacaktır. 17.3 inç'lik bir laptop'un ne kadar taşınabilir olduğu da tartışılabilir.

Oyun oynayabilirsiniz: Harici ekran kartına sahip oyun laptop'larının hiç de fena olmadıklarını kabul ediyoruz. Ancak örneğin üç AMD Radeon HD 7970 grafik kartlı, Intel i7-3960X işlemcili Maingear Shift Super Stock gibi bir masaüstü oyun PC'sinin yerine geçmelerine imkan yok.

Onarmak kolay: Laptop'unuzun dahili bir bileşeni bozulduğunda size çıkacak maliyet, aynı durumun bir masaüstündeki maliyetine göre çok daha yüksek olabilir. Laptop'unuzun bir parçası bozulduğunda bir servet ödememek için şanslı olmanız gerekiyor.

Verimlilik yazılımlarını daha etkili kullanırsınız

Verimlilik yazılımlarını daha etkili kullanırsınız

Verimlilik yazılımlarını daha etkili kullanabilirsiniz: Adobe Photoshop veya Premiere gibi yazılımları bir trackpad ile küçük ekranda kullanmaya çalışmak, büyük bir ekranda, güçlü bir işlemci, güçlü bir ekran kartı, bir klavye ve fare ile çalışmakla aynı olmayacaktır.

Masaüstünüzü NAS'a dönüştürebilirsiniz: Laptop'unuz veya tabletiniz ömrünü doldurduğunda onu kullanma seçenekleriniz kısıtlıdır. Ancak masaüstü PC'leri ev sunucusu, bir NAS cihazı gibi kullanmanız daha kolay olacaktır.

Masaüstü PC'lerin ömrü uzundur: Masaüstü PC'lerin taşınabilir olmaması, dayanıklılık ve güvenilirlik bakımından iyi bir şey. Onları çok fazla taşımıyor olmanız, çalınma ihtimallerini düşürür. Evinize giren bir hırsız bile onun tüm kablolarını söküp, yerinden kaldırıp götürmekle uğraşmayabilir. Masaüstü PC'nizi zaman içinde yükseltmeniz halinde onu birkaç sene rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu arada Laptop'unuz, sadece üzerine dökeceğiniz bir kahve ile son nefesini verebilir.

Kendi PC'nizi toplayabilirsiniz: Kendi masaüstünüzü nasıl toplayacağınıza dair birçok kaynak var. Ancak bir laptop'u toplamak imkansız olmasa da zordur. Bileşenleri laptop'unuzun içerisine sığdırmanız gerekir, sıfırdan bir laptop toplama şansınız ise pek yoktur.

Okuyucu Yorumları