Masaüstü yayıncılık uzmanı QuarkXPress 8

Popüler masaüstü yayıncılık yazılımı QuarkXpress'in 8. sürümü yayınlandı. Yeni sürümde neler var?

QuarkXPress yenilendi

Quark firması, popüler masaüstü yayıncılık programı QuarkXpress'in yeni sürümünü Mac OS X ve Windows için piyasaya sürdü. QuarkXPress 8'in fiyatı 799 Dolar. Elindeki QuarkXPress'i yeni sürüme yükseltmek isteyen kullanıcılar ise 299 Dolar ödeyecek. Ayrıca programın 60 günlük bir deneme sürümü de bulunuyor. Deneme sürümünü indirmek isteyenlerin, buradan sisteme giriş yapmaları ya da daha önce kayıt olmaları gerekiyor.

Arayüzü yenilenen QuarkXPress 8'de Web ve Flash araçları, ileri tipografik kontrol ve global yayın özellikleri bulunuyor.

Kullanıcılar yeni Picture Content aracı ile resimleri sayısal değerleri girmeden gerçek zamanlı bir şekilde manipüle edebiliyor. Akıllı Nesne ve Text Content araçları sayesinde bu iki araç arasında seçim yapmaya gerek kalmıyor. Programda Bézier Pen aracı da yenilenmiş.

Masaüstü yayıncılıkta yeni dönem

Masaüstü yayıncılıkta yeni dönem
Yeni sürümde resimleri sürükleyerek programa aktarmak mümkün.

QuarkXPress 8'de çalışma ortamına da çeşitli yenilikler eklenmiş. Artık yeni tuşlar kullanarak ana sayfalara doğrudan erişip PDF, EPS, SWF veya HTML şeklinde export etmek mümkün. Ayrıca bölünmüş tuşlar, geliştirilmiş menüler ve özelleştirilebilir aktif paneller de eklenmiş.

Programda artık tıklanabilen kontrollere sahip bir ölçüm paleti ve masaüstünden veya başka programlardan resim sürükleme özellikleri bulunuyor. Ayrıca QuarkXPress'ten Photoshop, Illustrator, Microsoft Word ve başka programlara resim sürüklemek de mümkün.

Programın sistem gereksinimleri G4 ve üzeri (buna Intel de dahil) işlemci, 1GB RAM, 1GB hard disk alanı ve bir DVD sürücü. Ayrıca programı aktif hale getirmek için internet bağlantısı da gerekiyor.

Okuyucu Yorumları