Masaüstünüzü kişiselleştirmenin 6 yolu!

Masaüstünüzden bıktıysanız kendinize bir iyilik yapın, onu baştan aşağıya değiştirin!

Masaüstünüzü değiştirin!

Bilgisayarınızın başında çalışırken, ödevinizi yaparken veya oyun oynarken saatlerinizi harcıyorsunuz. Peki gününüzün önemli bir kısmını önünde geçirdiğiniz PC'nizi biraz daha güzel bir görünüme kavuşturmaya ve daha verimli hale getirmeye ne dersiniz?

1. Dock ile hızlanın

Windows'un görev çubuğu uygulamalarınıza hızla ulaşmak için harika bir araç, ancak daha estetik ve işlevsel olan dock'ları tercih ediyorsanız 10 dolarlık ObjectDock veya ücretsiz (ama eski) RocketDock'u deneyebilirsiniz.

2. Simgelerinizi değiştirin

Uygulamalarınızın bazılarının simgesi fazlasıyla çirkin görünüyor. Veya daha tutarlı bir görünüm için tüm simgeleri birden değiştirmek istiyorsunuz. O halde IconPackager'i denemenizi tavsiye ediyoruz.

Dağınık masaüstünüzü düzenleyin

Dağınık masaüstünüzü düzenleyin

3. Dağınık masaüstünüzü düzenleyin

Masaüstünüz simgelerle dolup taşıyorsa yapacağınız kişiselleştirmeler çok işe yaramayabilir. Fences gibi uygulamalar, sadece görünümü iyileştirmekle kalmıyor, simgelerinizi kategoriye, projeye veya istediğiniz herhangi bir kritere göre organize edebiliyor.

4. Windows'u kaplayın

Windows'un gri, düğmeleri hep aynı görünen pencere tasarımından sıkıldıysanız, WindowsBlinds ile onları renklendirebilirsiniz.

5. Masaüstünüze görsel efektler ekleyin

Ücretsiz bir uygulama olan Dexpot, pencerelerinizi küçültüp büyüttüğünüzde görünen animasyonları geliştiriyor. Daha fazlası için çok sayıda animasyon ve kişiselleştirme seçeneği sunan 10 dolarlık WindowsFX'i kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

6. Özel bir HUD oluşturun

Sayısız skin ve temayla gelen Rainmeter, masaüstünüze RSS bilgileri, sistem durumu gibi faydalı bilgiler ekleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları