Maserati, "çok farklı" bir araç peşinde!

İtalyan otomotiv devi Maserati, elektrikli araç kategorisinde "çok farklı" bir şeylerin peşinde!

Maserati, "çok farklı" bir araç peşinde!

İtalyan süper-araba üreticilerinin elektrikli arabaları büyük bir istekle kabul ettikleri söylenemez (LaFerrari hibrid aracı buna en fazla yaklaşan araç). Ancak önümüzdeki yıllarda bu durum değişecek gibi gözüküyor. Ferrari'nin kardeş markası Maserati'nin Car and Driver'a söylediğine göre firma, 2020'den önce tanıtılacak bir elektrikli araç üzerinde çalışmakta. Ayrıca diğer lüks araba markalarının aksine Maserati, Tesla'nın payına göz dikmemiş durumda. Firmadan Roberto Fedeli'nin söylediğine göre kendisini gösterecek "çok farklı" bir araç üretilecek. Büyük olasılıkla, üst seviye bir sedan yerine GranTurismo coupe benzeri bir araç düşünülebilir.

Fedeli'nin söylediğine göre zorluğun büyük bir parçası, sürmesi heyecan verici olan bir yeşil makine üretmekte yatıyor. Söylediğine göre ani hızlanma özelliği EV'lerin şu anda sahip oldukları en heyecan verici özellik ve lityum-iyon bataryaların ağırlığı bile dönemeçli yolların heyecanını ortadan kaldırmıyor. Bir Maserati'nin çok daha hızlı ve hafif olması gerekmekte.

Ayrıca otomobil üretişinin, "kükreyen" benzin motorunu araca koymadan arabasına karakter vermek için de bir yol bulması gerekecek. Bu yüzden de Maserati'nin 2020 hedefinin gerçekçi olduğu söylenebilir.

Okuyucu Yorumları