Mate 20 Pro, Makro Fotoğrafçılıkta Önemli Oyuncu

Huawei Mate 20 Pro, profesyonel fotoğrafçılığı mobil dünyaya getirirken, makro çekim konusunda ise adeta çığır açıyor.

Makro fotoğrafçılıkta önemli oyuncu

Bugüne kadar geliştirilen akıllı telefonların en başarılarından biri olan Huawei Mate 20 Pro, özellikle fotoğraf yetenekleriyle ilgi çekiyor. Bunun önemli sebebi ise sahip olduğu kameralarında gizli. Hemen hızlıca Mate 20 Pro'nun sahip olduğu kameraları yeniden anımsayalım...

Ünlü Leica kameralar ile donalı

Mate 20 Pro'da arkada 3'lü Leica kamera dizilimi yer alıyor. Kareyi tamamlayan dördüncü bileşen ise çift tonlu çift LED flaş oluyor. Bunlardan ana kamera 40 MP ve f/1.8 fiyaframlı olarak yer alırken, diğer ikisi ise 20 MP ve f/2.2 diyaframlı ultra geniş ve 8 MP ve f/2.4 diyaframlı telefoto olarak yer alıyor.

Mate 20 Pro, yüksek zum özellikleriyle de dikkat çekiyor. 3x ve 5x kayıpsız yakınlaştırma seçenekleri sunan telefon, ayrıca 0.6x'lik özel mod ile ultra geniş açılı fotoğraf çekme imkanı da tanıyor. Böylece yakın plandan kadraja sığdıramadığınız sahneler için bu özellik ilaç oluyor diyebiliriz.

İnanılmaz netlikte makro fotoğraflar

İnanılmaz netlikte makro fotoğraflar

Peki, Mate 20 Pro'nun sahip olduğu başarılı kameraları, kendini neden en çok makro çekimler konusunda parlatıyor dersiniz? Zira Mate 20 Pro, sahip olduğu yeni kamera teknolojisi sayesinde 2.5 cm'den bile inanılmaz netlikte fotoğraflar çekebiliyor. Evet, günümüzde birbirinden başarılı fotoğraflar çekebilen akıllı telefonlar var, ancak bu kadar yakınlıkta kesinlikle objeyi odaklayamıyorlar. Mate 20 Pro ise bunu başaran nadir bir model olarak akıllı telefon sektörünün öncüsü oluyor diyebiliriz.

Daha önce sizlerle, Mate 20 Pro ile çıktığımız bir yolculukta makro çekim yeteneklerini gösteren örnekler paylaşmıştık. Fotoğraf çekimlerinde de görüldüğü üzere, bir akıllı telefonda makro çekim fotoğrafçılığını konuşturmak isteyen kullanıcıları kendine çekecek sonuçlara imza atan Mate 20 Pro, bir yaprağın damarlarını görmek veya detaylarında kaybolmak istediğiniz kareleri yakalamak için profesyonel fotoğrafçılığı mobil dünyaya yaklaştırıyor.