Matematik ile eğlenmenin yeni yolu!

Her yaştan oyuncuya hitap eden bu eğlenceli matematik oyunu, sıkıntınızı geçirecek!

Eğlenmenin yeni yolu!

Mathemabeat her yaştan oyuncuya hitap eden bir matematik bulmaca oyunudur. Temel matematik bilgisi olan herkesin kolayca oynayabileceği Mathemabeat; matematiğin çok eğlenceli, heyecanlı olduğunun kanıtı!

Mathemabeat, kendi türündeki uygulamalardan özgün oynanabilirliği, IQ derecelendirme sistemi ve multiplayer özellikleri ile sıyrılıyor.

Mathemabeat'te oyuncunun temel amacı; yüksek IQ seviyelerine ulaşarak, seviyesini korumak olarak özetlenebilir.

IQ derecelendirme nedir ve nasıl çalışır? Her Mathemabeat oyuncusu oyuna 80 IQ puanı ile başlar. Single ve multiplayer modlarını oynayarak yüksek puanlar elde ederek rakiplerini yenmeye başladığında, IQ puanı yükselmeye başlar. Oyuncunun her oyunda elde ettiği veriler Mathemabeat sunucularına gönderilir ve tüm dünya ortalaması ve bunun gibi bazı parametrelere göre işlenerek 80 ile 200 arasında bir puana dönüştürülür. 200 IQ puanına ulaşan oyuncu bu puanı elinde tutabilmek için oynamaya devam ederek yüksek puanlar elde etmelidir.

Mathemabeat'te oyuncunun istatistiklerini takip edebilmesi ve güncel puanını izleyebilmesi için Math-o-Brain adında bir cihaz bulunmaktadır. Oyuncunun tüm verilerini çok şık bir yolla gösterebilen bu cihaz, güncel IQ puanına tepki verebilen bir beyin animasyonu da içermektedir. Tüm dünyada en yüksek IQ puanına sahip 6 kullanıcının verisininde izlenebileceği cihazda, her IQ puanı için farklı animasyonlar gösterilmektedir. Aynı zamanda oyuncu single ve multiplayer oyun sayılarını ve dünyadaki yerini de yine bu cihaz üzerinden izleyebilmektedir.

İki oyun modu var!

İki oyun modu var!

Mathemabeat'te iki adet oyun modu bulunmaktadır: Single player ve Multiplayer. Her modun, oyuncuyu heyecanlandırmak ve bağımlılık yaratmak için farklı parameteleri vardır. Single player modunda, 10 seviye bulunmaktadır. Oyuncu bir sonraki seviyeye hesaplamalar yaparak geçtiğinde, yeni geldiği seviyede combo yapmak daha zor olacak, hedef numaralar daha kısa süre oyunda kalacak, zaman daha hızlı geçecek ve hesaplamada kullanılacak sayılar büyüyerek oyunu daha heyacanlı bir hale getirecektir.

Diğer puzzle uygulamalarının aksine Mathemabeat Real-Time Multiplayer modu ile de matematik bilginizle diğer oyuncuları ya da arkadaşlarınızı alt etme fırsatı veriyor. Multiplayer modunda, zaman kısıtı bulunmamaktadır, hızlı ve dikkatli olanın kazanabileceği bu modda, her oyuncu birebir aynı numaraları aynı sıralamada görür. Her oyuncu, karşısındaki oyuncunun yaptığı hamleleri gerçek zamanlı olarak görebilir ve ondan önce davranarak planlarını bozabilir. Oyuncunun amacı rakibinden daha önce ve daha hızlı hesaplamalar yaparak onu adeta metematik bilgisi ve refleksleri ile yenmektir. Oyuncu, rakibinin seçtiği sayıları ondan önce kullandığında Chain Brake adında bir durum oluşur, rakip kullanıcı zincirin kırıldığı yerden itibaren yeni bir hesaplama yapmak ya da baştan başlamak zorunda kalır. Çok tatmin edici! :). Her hesaplama rakip oyuncunun enerjisinden bir miktar götürür ve enerjisi ilk biten oyuncu oyunu kaybeder.

Oyunda ayrıca oyunun temellerini oyuncuya anlatan bir interaktif bir tutorial bulunmaktadır. Kimse oyunun temellerini öğrenmekle uğraşmadan doğrudan matematik bilgisini göstermeye başlayabilir.

Bunların yanında, birçok GameCenter Achievement'ları ve Leaderboard'lar da bulunmaktadır.

Mathemabeat 12 Temmuz 2013 tarihinden itibaren tüm dünyada yayında.

Mathemabeat resmi web sitesi: http://www.mathemabeat.com

Okuyucu Yorumları