Mavi ekran da Ballmer'ın elinden çıkmış...

Windows'un ünlü mavi ekranının altından, bakın hangi tanıdık ismin parmağı çıktı...

Mavi ekranın yaratıcısı oymuş

Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer'ın, Windows'un ünlü "Mavi Ekran" yazısını yazdığı ortaya çıktı. Birkaç gün önce ortaya çıkan bir blog yazısında, hepimizin "çok sevdiği" BSOD (Blue Screen of Death- Mavi Ölüm Ekranı) yazısının hikayesi anlatılıyor.

Yazı, Ballmer'ın gözükecek olan BSOD yazısına nasıl karıştığını anlatıyor: "O sıralarda Steve Ballmer Sistemler Bölümü'nün başında yer alıyordu ve pek alışkanlık edindiği bir şekilde Windows takımının ne yapıyor olduğuna bakmak için bir ziyarette bulundu. Takım O'na Ctrl+Alt+Del özelliğini gösterdiğinde düşünceli bir şekilde onayladı ve 'bu güzel ama mesajın yazısını beğenmedim. Bana, doğru gözükmüyor.' dedi..."

Bu görüşmenin ardından Ballmer ofisine döndü ve yazıyı değiştirerek takıma birkaç gün sonra e-posta yolu ile gönderdi. Steve Ballmer'ın yazısı o kadar güzeldi ki, gönderilen e-postanın içeriği neredeyse tamamen aynı bırakıldı.

Ballmer, Microsoft'un üzerinde iyi yada kötü pek çok kalıcı iz bıraktı. Ancak Ballmer'ın firma için iyi çalıştığı ve milyarlarca doların kazanılmasına yardımcı olduğu gerçeği her zaman doğru olarak kalacaktır. Her ne kadar kendisi şu anda, satın aldığı LA Clippers basketbol takımına yoğunlaşmış olsa da, Microsoft'ta yarattığı efsaneler sürekli olarak yaşamaya devam edecek...

Okuyucu Yorumları