Mavi ekran hatası dolandırıcılarına dikkat!

Windows'un meşhur mavi ekran hatası geri döndü... Ama bu kez daha da can yakıcı bir biçimde!

Mavi ekran geri döndü!

Teknik destek dolandırıcıları, Microsoft'un meşhur mavi ekran hatasına benzer bir web sayfası hazırladı. Sahtekarlar bu yaratıcı yöntemle birlikte bilgisayarları düzeltmek için ücret talep ediyor.

Yazılım şirketi Malwarebytes'a göre mağdurlar, BSoD aldatmaca sayfasına spam mesajlar veya kötü niyetli reklam yönlendirmeleri yoluyla bağlanıyor. Profesyonelce hazırlanmış sayfa, işletim sistemi hatası olduğunu bildirerek, destek için Microsoft teknik servis personeline ulaşılabilecek numaraları veriyor. Ücretsiz olarak veri kaybını önlemeyi vadeden dolandırıcılar kurbanları bu şekilde avlamaya çalışıyor.

Malwarebytes, mavi ekran aldatmacasında belirtilen telefon numarasını aradığında ise çağrının cevapsız kaldığını bildiriyor. Uzmanlar bu şekilde bir web sayfası ile karşılaşıldığında hemen tarayıcı pencersinin kapatılmasını veya Javascript özelliğinin devre dışı bırakılmasını öneriyor. Aynı zamanda problemi çözeceği iddia edilen telefon numarası da aranmamalı.

Zararlı web sitesi, tarayıcı seçeneklerini erişilemez duruma getirdiğinde ise CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonu ile ekrana getireceğiniz Görev Yöneticisi aracılığıyla tarayıcınızı kapatabilirsiniz. Hiçbir şekilde paniğe kapılmamanız ve kesinlikle dolandırıcılardan yardım bekleme amacıyla tuzak telefon numarasını aramamanız özellikle vurgulanıyor.

Okuyucu Yorumları