Mavi ekrana QR kodu geliyor!

Microsoft, mavi ekran hatalarını biraz daha anlaşılır hale getirmek için yeni bir çözüm deniyor!

Mavi ekrana ilginç yenilik!

Windows'lu PC'nizde yaşamak istemediğimiz şeylerin başında cihazımızın kilitlenip kalması ve mavi ekran hatası vermesi geliyor. Mavi ekran, Windows 10'da "üzgün yüz simgesi" ile güncellense de beraberinde gösterilen hata mesajları, ortalama kullanıcının kafasını karıştırmaya yetiyor.

Dahası "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" veya "BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO" gibi hataları internette arattığınızda karşınıza çıkan bilgiler, pek tutarlı olmayabiliyor. Bunun farkında olan Microsoft, MicrosoftInsider.es web sitesine göre sistem kilitlenmelerini tanımlayıp onarmaya yönelik bir değişiklik deniyor.

Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere yeni mavi ekran, eskisine çok benziyor ancak alt tarafında birkaç değişiklik içeriyor. Ekranın alt tarafında şunlar yazıyor:

"Bu sorun ve onarımları hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin:

http://windows.com/stopcode

Destek birimini ararsanız, şu bilgiyi verin:
Durdurma kodu: BAD_POOL_HEADER"

Mavi ekrana QR kodu geliyor!

En dikkat çeken yenilik ise ekrana eklenen QR kodu. Bu kodu telefonunuzla veya tabletinizle taratarak hızla destek almanız mümkün olacak gibi görünüyor. QR kodları şu an windows.com/stopcode adresine yönlendiriliyorlar ancak Microsoft ileride farklı QR kodları için farklı çözüm sayfalarına yönlendirme yapabilir. Bu gerçekleştiğinde mavi ekranları çözmemiz biraz daha kolay bir hale gelebilir.

Okuyucu Yorumları