Mavi ekranın suçlusu bulundu!

Windows XP kullanıyorsunuz ve son zamanlarda mavi ekranla boğuşuyorsunuz: İşte bu işin sorumlusu!

Mavi ekranın suçlusu bulundu!

Microsoft daha önce yaptığı açıklamada Windows XP'deki mavi ekran probleminin zararlı yazılımdan kaynaklandığından şüphelendiklerini dile getirmişti.

Windows Update aracılığı ile otomatik olarak MS10-015 güncellemesini kuran bazı Windows XP kullanıcıları, sistemlerini tekrar açmalarını engelleyen bir mavi ekran hatasıyla karşılaşmıştı.

Bu durum, sorunun güncellemeden olabileceği şüphesini doğurmuştu. Microsoft da durumu incelemeye başlamış, bu ihtimale karşı güncellemenin yayınlanmasını durdurmuştu.

Araştırma sonuçlandı ve bu soruna Alureon rootkit zararlı yazılımının yol açtığı anlaşıldı. Windows'un derinlerine yerleşen bu sinsi zararlı yazılım, sistemde değişiklikler yapıyor. Bu değişiklikler yüzünden MS10-015 güncellemesini kuran ve sistemine Alureon bulaşmış kullanıcılar mavi ekran ile karşılaştı.

Banka hesabınız tehlikede!

Banka hesabınız tehlikede!
Şifreleriniz ele geçmiş olabilir

Sadece 32 bit XP sistemleri etkileyen Alureon'un açığa çıkmasıyla birlikte bu güncellemenin 64 bit sistemlerdeki dağıtımı devam edecek.

32 bit Windows XP kullanıcılarının sistemlerini taratıp temizlemeleri gerekiyor. Alureon şifreleri ve finansal bilgileri çalıyor, yani Windows XP 32 bit kullananların çok dikkatli olması gerekiyor.

Eğer güncelleme sonrasında bu sorun ile karşılaştıysanız, en azından sisteminize Alureon bulaştığını keşfetmiş oldunuz, acilen şifrelerinizi değiştirin ve hesaplarınızı kontrol edin.

Microsoft'un bedava anti-virüsü Türkçe oldu!

Okuyucu Yorumları