Mayıs'ta Chrome yükseldi, IE düşmeyi sürdürdü

Chrome'un yükselişi, başta IE olmak üzere, bu kez rakip tarayıcıları çok üzdü!

Chrome yine ezdi geçti!

Microsoft'un web tarayıcıları, uzun süredir elinde bulundurdukları liderlik tahtını geçen ay Google Chrome'a bırakmıştı. Yeni veriler, işlerin Microsoft'un tarayıcıları için iyi gitmediğini, Chrome'un geçen ay daha popüler hale geldiğini gösteriyor.

Net Applications'a göre Chrome, yüzde 45'lik kullanım oranıyla şu an dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı olma özelliğine sahip. Google'ın tarayıcısı, geçen ay yüzde 41,6 pazar payına sahipti. Chrome'un kullanım oranının yükselişi, elbette bazı tarayıcıların oranının düştüğü anlamına geliyor. Burada en hızlı düşen tarayıcının ise Microsoft'un Internet Explorer'ı olduğu ortaya çıkıyor.

Verilere göre Internet Explorer, 1 ayda yüzde 41,37'den yüzde 38,6'ya geriledi. Microsoft'un sadece Windows 10 ile beraber sunduğu Edge ise bu kötü trendi kurtarmaya yetmedi.

Diğer tarayıcılara bakıldığında Firefox'un Mayıs başından bu yana yüzde 1 pazar payını yitirdiği, Apple'ın Safari web tarayıcısının ise yüzde 4,91'den yüzde 4,69'a gerilediği görülüyor. Tüm bu verilerin sadece masaüstü web tarayıcılarını kapsadığını, mobildeki verilerle birlikte Google'ın ve Apple'ın oranlarının, Microsoft üzerinde daha da büyük bir avantaj kazanacağını hatırlatmamızda fayda var.

Okuyucu Yorumları