Mazda'dan müthiş bir konsept: RX-Vision...

Mazda, yeni konsept otomobili RX-Vision ile etkileyici bir gövde gösterisi yaptı!

Mazda'nın son canavarı!

Çarşamba günü Tokyo Motor Show'da tanıtılan Mazda RX-Vision konsept modeli ile beraber Mazda, spor araba ruhunun en önemli kısmını hayata döndürmüş olabilir. RX-8'in 2012 yılında aramızdan ayrılmasından beri, sadece ürün olarak değil, felsefe olarak da oluşan bir boşluk söz konusuydu. Bunun sebebi de Japon otomobil üreticisinin yıllardır tek kullanıcısı olduğu rotary motor tipi ile içinden çıkılamayacak bir şekilde bütünleşmiş olmasıydı.

RX-Vision, yeni nesil Skyactiv-R ile güçlendirilen ön motorlu, arka çekişli bir spor araba. Klasik uzun motor kapağına ve kısa arka boyutlara sahip. Kasanın devasa bir motoru içermek için tasarlanmış gibi gözükmesine rağmen rotary motorlar, küçük boyutları ile ünlüler. Ne yazık ki Mazda, aracın diğer özellikleri hakkında henüz net açıklamalar yapmış değil.

Mazda şu anda rotary motorla çalışan araç üretmiyor çünkü bu motorların günümüz emisyon şartlarını sağlaması oldukça zor. Ancak Mazda'nın söylediğine göre bu motorların "seri üretimi durdurulmuş olmasına rağmen Mazda rotary motor yönünde araştırma ve geliştirme çalışmalarını asla durdurmadı: "Yeni nesil bir rotary motor fikri yıllardır pek çok araba sevdalısının aklında kalan bir düşünceydi ve RX-Vision sayesinde firmanın bu teknolojiden vazgeçmediği kanıtlanmış durumda."

Mazda yakın zamanda dördüncü nesil MX-5 Miata aracını üretim hattına göndermişti ve bu araç, eleştirmenler tarafından oldukça olumlu karşılandı.

Mazda'dan müthiş bir konsept: RX-Vision...
Okuyucu Yorumları