MBSA ile güvenlik sorunlarınızı keşfedin!

Microsoft'un bizlere hediye ettiği bu minik araç, PC'nizin en ciddi sorunlarını ortaya çıkartacak!

Microsoft'tan; bedava!

IT profesyonelleri için meydana getirilen Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA), temiz grafiksel ara yüzü sayesinde kişisel bir güvenlik aracı işlevi de görebiliyor. MBSA, yerel ve ağ bilgisayarlarınızı inceleyerek sıkça rastlanan yapılandırma hatalarını ve eksik güncellemeleri buluyor.

MSBA 2.2'yi Microsoft Download Center'dan indirmeniz mümkün. MBSA'nın başlangıç ara yüzü oldukça basit ve sadece üç seçenek sunuyor: Bir bilgisayarı taramak, birden fazla bilgisayarı taramak ve varolan güvenlik raporlarına göz atmak.

Taramak istediğiniz bilgisayarlarda yönetici haklarına sahip olmanız gerekiyor. Bilgisayar adına veya IP adresine göre birden fazla bilgisayarı taramanız mümkün. Tarama seçeneklerini anlamak kolay olsa da tecrübesiz bir kullanıcının kafası biraz karışabilir.

Tarama sonuçları ve renklerin anlamı

Tarama sonuçları ve renklerin anlamı
Sonuçlardaki bağlantılara tıklayarak sorun hakkında ayrıntılı bilgi alabiliyorsunuz

Eğer seçeneklerin ne işe yaradığını anlamıyorsanız daha ayrıntılı bir anlatım için alt taraftaki Scanning Options bağlantısına tıklayın.

Tarama sadece birkaç saniye sürüyor ve tamamlandığında farklı katergorilerdeki sorunların bir özeti ekrana getiriliyor. Her öğeye bir puan ve daha ayrıntılı bilgi sunan bağlantılar ekleniyor.

Sorunsuz öğelere yeşil puan veriliyor, kontrol edilemeyen öğelere ise gri eksi işareti ile belirtiliyor. Geliştirmeye açık alanlar mavi, kritik olmayan açıklar sarı, kritik güvenlik sorunları ise kırmızı renk ile temsil ediliyor. İlgili bağlantıları takip ederek sorunu çözmek için hangi yolu takip etmeniz gerektiğini görebilirsiniz.

Microsoft Baseline Security Analyzer

Okuyucu Yorumları