McAfee'den ücretsiz koruma

McAfee, İnternet'teki zararlı içeriklerden etkilenmemeniz için Site Advisor'u ücretsiz sunuyor.

Ücretsiz güvenlik

Site Advisor isminden de anlaşıldığı gibi aslında bir Internet danışmanı. Internette sörf yapan kullanıcıları zararlı içerikli sitelere karşı, sitede dolaşmaya başlamadan önce uyarıyor. McAfee Site Advisor, McAfee adresinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

Intellect'in Türkiye dağıtıcısı olduğu Mcafee, Site Advisor ile Internet'te sörf yapanları zararlı içeriklerden koruyor. Site Advisor, birnevi Internet danışmanı olarak görev yapıyor. Amacı web üzerindeki herşeyi Site Advisor yazılımı ile test edip raporlayarak kullanıcıların çevrimiçi güvenliğini sağlamak.

Site Advisor Internet'te var olan hakaret edici içeriği değil, güvenlik emniyet ve çevrimiçi rahatsızlıklar için test ediyor. Bunu yaparken de 3 güvenlik derecesi kullanıyor. Yeşil, kırmızı ve sarı güvenlik dereceleri ile son kullanıcıya o sitenin güvenilir olup olmadığı konusunda bilgi veriyor. Renklerin anlamı ise yeşil iyi ve güvenli, kırmızı güvenilir olmayan anlamında.

McAfee site denetimleri ile ilgili özellikle şu konunun altını çiziyor; "Olası hakaret edici içeriği değil, güvenlik, emniyet ve çevrimiçi rahatsızlıklar için test ediyoruz. Bu nedenle lütfen 'yeşil' güvenlik derecelendirmelerimizi bir Web sitesinin belirli içeriği veya genel konusunu onaylama ya da Web sitesinin genel kalite derecelendirmesi olarak yorumlamayın. Güvenlik derecelendirmelerimiz ve önerilerimiz belgelenen test sonuçlarımızı temel alan yönergelerdir, ancak bir web sitesinde gezindiğiniz, bir dosyayı karşıdan yüklediğiniz veya çevrimiçi olarak kayıt bilgileri verdiğiniz her durumda neler olacağının garantisi verilemez."

Site Advisor ile ilgili daha geniş bilgiye Türkçe olarak http://www.siteadvisor.com adresinden ulaşabilir, programı ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları