Meal Box, bir yılda %400 büyüdü

Gurme Ev Yemekleriyle Fark Yaratan Meal Box, Bir Yılda %400 Büyüdü

Meal Box, %400 büyüdü

Gurme ev yemekleri konseptiyle damak tadına düşkün olanların kalbini çalan Meal Box, son bir yılda 390 bin sipariş alarak %400'ün üzerinde büyüme kaydetti. Kısa zamanda cirosunu 10 milyon TL'nin üzerine çıkaran firma, kurulduğu günden bu güne 500 binin üzerinde sipariş teslim etti.

Toplam siparişlerin %55'ini kadınların oluşturduğu Meal Box'ta en çok sipariş verilen gün Pazartesi olurken, saat 12.00-14.00 arası yemek siparişlerinin en yoğun şekilde gerçekleştiği görülüyor. 2015 Ağustos ayından itibaren yalnızca kendi kanallarından sipariş alan Meal Box'ta kullanıcılar öğle yemeklerindeki menülerinde çorbaları daha sık tercih ederken, öğlen daha çok sebze ağırlıklı, vejetaryen yemekleri sipariş ediliyor. Akşam ise yoğunluklu olarak etli yemekler öne çıkıyor.

En Çok Etli Yaprak Sarma ve Yoğurt

Toplamda 100 binin üzerinde müşteriye yemek servis eden Meal Box'ın en çok tercih edilen lezzeti Etli Yaprak Sarma ve Yoğurt(7 adet sarma)olurken, Beğendi Yatağında Köfte (310gr), Kıymalı Ispanak Oturtma ve Yoğurt (300gr), Piliç Piccata ve Fettuccine (300gr) ve Izgara Köfte ve Karışık Sebze(270gr) sırasıyla en çok sipariş edilen diğer yemekler oldu. Çorbalarda ise Fırınlanmış Tereyağlı Mercimek Çorbası, Kaşarlı Domates Çorbası ve Sütlü Brokoli Çorbası sırasıyla tercih edildi.

Tatlı Severlerin Tercihi Çikolatalı Sufle!

Ev yemekleriyle olduğu kadar eşsiz tariflerle hazırlanan tatlılarıyla da iddialı olan Meal Box'ın analizine göre, hafta içi özellikle iş saatlerinde yoğun olan tatlı siparişi, hafta sonu tatil günleriyle kıyaslandığında daha fazla veriliyor. Bu kategoride sunulan enfes lezzetler arasında en çok talep gören Çikolatalı Sufle Porsiyon (105gr) olurken, onu Frambuazlı Cheesecake (105gr) ve Siyah İnci (105gr) takip ediyor. Tatlı severlerin bu alanda en çok tercih ettikleri diğer tatlar ise Çikolatalı Browni (105gr) ve İrmik Helvası (105gr).

Siparişler En Çok Beşiktaş'tan...

İstanbul'un hemen her yerinde hizmet veren Meal Box'tan en çok sipariş veren semt Beşiktaş oldu. Beşiktaş'ı ise İstanbul Anadolu yakası semtleri Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar, Ümraniye ve Maltepe takip etti. Bu semtlerin ardından ise Şişli, Sarıyer, Bakırköy ve Güngöre, Meal Box'tan en çok sipariş veren semtler oldu.

Kurumsal Abonelik ile 22 İş Günü Yemeğiniz Ofisinize Geliyor

Ocak 2016'dan bu yana Abone hizmeti de sunan Meal Box, müşterilerine uygun fiyatlarla aylık 22 iş günü için menüler oluşturuyor. 4 ay kadar kısa zamanda 1000'e yakın iş yeriyle kurumsal abonelik çalışması yapan Meal Box'ı en çok tercih eden şirketler, reklam ajansları, danışmanlık şirketleri ve bankalar oldu. Bu bağlamda en çok sipariş veren meslek gruplarının ise reklamcılar, bankacılar, e-ticaret çalışanları, danışmanlar ve yazılım uzmanları olduğu görüldü.

Meal Box 25 Fiziksel Şubeyle Hizmet Veriyor

Meal Box, kurulduğu günden bu yana 18'i bu sene olmak üzere İstanbul'un dört bir yanına açtığı toplam 25 fiziksel restoran ile müşterilerini restoranlarında da ağırlıyor. Önümüzdeki dönemde yeni restoranlarla ağını genişletecek olan ve başarısını 63. Endeavor Uluslararası Seçim Panelinde Endeavor Girişimcisi seçilerek taçlandıran Meal Box, büyük beğeni toplayan gurme ev yemekleri konseptini daha çok İstanbulluyla buluşturacak...

Okuyucu Yorumları