Media Center'ın Windows 8'deki önemi azalıyor

Windows 8'de sadece eklenti olarak sunulacak Media Center'dan iki kötü haber daha geldi!

Win 8'den 2 kötü haber birden

Microsoft, Media Center'ı Windows 8'de sadece bir eklenti olarak sunacağını söylediğinde çok sayıda Media Center kullanıcısını üzmüştü. Dahası, DVD oynatma özelliği de Windows 8 ile Media Center eklenti paketinin bir parçası olarak sunulacaktı.

Bu açıklamanın ardından Windows 8'deki Media Center için iki sorun daha ortaya çıktı. Bir rapora göre Microsoft, bilgisayarı direkt olarak Media Center ile açmanın "yeni işletim sistem gereksinimleri ve davranışları" nedeniyle mümkün olmadığını söylüyor. Bunun yanında Microsoft'un The Digital Lifestyle'a yaptığı bir açıklamaya göre Windows 8 Media Center'a TV tuner ve uzaktan kumanda desteği eklemek de zorlaştı. Bunun nedeni ise TV Tuner, Windows Media Center Remote Control and Receiver kategorilerinin Windows Donanım Sertifikalandırma Kiti'ne (HCK) dahil edilmiyor olması.

Bununla birlikte Windows 8 destekli TV tuner ve uzaktan kumandaların ortaya çıkma ihtmali yüksek. Ancak HCK'nın sunulmuyor olması, kullanıcıların bu ürünlerdeki seçeneklerini azaltacaktır.

Okuyucu Yorumları