Media Center, Windows 10'da yok ama...

Windows 10'da Media Center'ın olmayacağı açıklandığında cevapsız kalan soru, sonunda cevabını buldu!

Media Center olmasa da...

Windows Media Center, Windows 10'da kendisine yer bulamayacak. Ancak popüler yazılımın DVD çalma özelliğinin bir güncellemeyle Windows 10'a aktarılacağı anlaşıldı. Windows 8'de DVD oynatma işlemi için, üçüncü parti yazılımları bir kenara bırakırsak, Media Center tek alternatifti. Media Center'ın artık kullanılmayacak olmasının açıklanmasının ardından, DVD oynatma için Windows 10'un nasıl bir yol takip edeceği, cevap arayan önemli soruların başında geliyordu.

Microsoft'un mühendislik bölümünün başındaki Gabriel Aul, Twitter'da paylaştığı bir gönderide, bu sene yayınlanacak bir güncellemeyle Windows 10'a "DVD oynatma seçeneğinin" ekleneceğini söyledi. Aul, Windows Media Center'ın halen kullanılmasının ana nedeninin DVD çalmak olduğunu, ancak bu yazılımın Windows 10'la uyumlu olmadığını vurguladı.

Tabi ki Windows Media Center, DVD çalmaktan öteye geçen, video, müzik ve fotoğrafları TV'ye uygun bir arayüzde gösteren, dahası Extender cihazlarıyla çalışıp Windows Media Center içeriğini eviniz içerisinde dağıtabilen bir yazılım. Ancak Microsoft'a göre çok az kişi, yazılımı bu amaçlarla kullanıyor. Yıllardır güncellenmeyen yazılımı Windows 8'de kullanmanın tek yolu ise onu 10 dolara satın almaktan geçiyor. Bu seçeneğin yalnızca Windows 8 Pro kullanıcılarına sunulduğunu da unutmamak gerekli.

Okuyucu Yorumları