Media Center’a makyaj

Windows Media Center Edition için hazırlanan ilk optimizasyon aracı gizlenmiş fonksiyonları çalıştırmakla kalmıyor, yeniden yükleme zahmetinden kurtarıyor.

Media Center’a makyaj

Araştırmacı Windows profesyonelleri Kayıt Defteri ipuçlarından faydalanarak Windows Media Center Edition’dan Microsoft’un öngördüğünden çok daha fazlasını almayı bir kere daha başardılar. Söz konusu Kayıt Defteri ipuçları ise “My MCE Customizer” adındaki bir program altında toplandı. CHIP, ücretsiz olarak dağıtılan bu aracın en önemli ayarlarını nasıl yapmanız gerektiğini gösteriyor. İlk olarak sadece 83 KB büyüklüğünde olan My MCE Customizer aracını www.winfuture.de adresindeki dosya indirme alanından indirmelisiniz. Ardından bu ZIP dosyasını Media Center PC’nizdeki herhangi bir klasöre açmanız ve kuruluma ihtiyaç duymayan programı çalıştırmak için sadece EXE dosyasına çift tıklamanız yeterli olacaktır. Program ana penceresinde Appearance, TV Tuner, EPG, Recording, Repair ve Extras, örneğin donanımlar için en güncel sürücüler, olmak üzere toplam 6 kart bulunur.

Daha çok kayıt: İlk olarak Recording sekmesini etkinleştirin. Buradaki Recording Options altı ndan kayıtların ve geçici dosyaların saklanacakları klasörü belirleyin. Ancak buradaki önemli olan seçenek Recording Quality’dir. Bunun yardımıyla video veya ses yayınlarının bit oranlarını belirleyebilirsiniz. Şayet daha düşük bir bit oranı seçerseniz sabit diskinizde uzun videolar saklayabilirsiniz. Yeterli bir orta değer olarak “1500000” kullanabilirsiniz.

! Dikkat: Eğer Bitrate değerini düşürürseniz kayıt kalitesi de aynı oranda düşecektir. Bu durum analog video kaydedicilerindeki Long Play fonksiyonu ile tamamen aynıdır.

Akıcı görüntüler: Bazı MPEG2 kod çözücü kartları video içerisinde sadece atlama yapmaz aynı zamanda ileri ve geri yönde hızlı bir şekilde gidebilirler de. Söz konusu özelliği etkinleştirmek için TV Tuner sekmesini etkinleştirin ve buradaki Enable MPEG2 Trick Mode seçeneğini işaretleyin. Normalde kapalı olan söz konusu özelliği bu sayede çalıştırabilirsiniz.

Atlamaların durdurulması: Kayıt sırasında bazen görüntüde atlamalar meydana gelebilir. Bu sorunu TV Tuner sekmesi üzerinden çözebilirsiniz. Buradaki Unbuffered I/O Transfer başlığı altından kayıt için tampon bellek ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin. Şayet ayrılmadı oysa buradaki Yes, buffer the I/O Transfer seçeneğini işaretlemelisiniz.

Uzaktan kumandanın yedeklenmesi: Windows Media Center Edition, uzaktan kumandanı n tuşlarının serbestçe ayarlanmasına izin verir. Ancak Customizer yardımıyla eski tuş dizilimini mutlaka yedeklemelisiniz. Bunun için Repair sekmesindeki Backup düğmesine tıklamalısınız. Yedeklediğiniz bu kopyayı ileride geri yüklemek için de sadece Restore düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

Başa dönüş: Şayet yaptığınız konfigürasyon değişikliklerinden memnun değilseniz Windows Media Center Edition’ı yeniden yüklemeye gerek kalmadan sadece Reset düğmesine tıklayarak sistemi ilk haline geri döndürebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları