Media Player Kullanıcıları İspiyonluyor

Microsoft’un Media Player’ı gene kritik durumda. Log dosyalarında oynatılan CD ve DVD’lerin kaydı tutuluyor. Kullanıcı ID’si ile beraber dev bir Pazar araştırması yapılyıor.

Media Player Kullanıcıları İspiyonluyor

Sürücüsüne herhangi bir CD veya DVD takan her kullanıcı bunu Media Player 8 ile açtığında aynı zamanda bir veritabanını açmış oluyor. Bu veritabanının amacı kullanıcının hangi CD’sinde hangi filmin yada şarkının bulunduğunu tespit edip saklamak. Aynı kaydı sürekli tutmamak içinde oynatıcı bu kayıtları bir Log dosyasında tutuyor.

Bu özelliğin herhangi bir zararı yok ancak Microsoft’un kişilere verdiği kullanıcı ID’si bu olayı kişiselleştiriyor. Bu sayede Pazar uzmanları büyük bir araştırma yapmış oluyor ancak aynı zamanda da yazılım korsanlarının peşinde olan müzik endüstrisi içinde yol açılmış oluyor.

Microsoft’un Washington Post’a yaptığı açıklamada bu bilgileri kullanmak için herhangi bir planlama yapılmadığı yolunda. Kullanıcı ID’sinin kullanımı Menü’den kapatılabiliyor. Ancak buna karşı anonim bir numara kullanılıyor. İkinci alternatif ise Data menüsünden tüm Online Aktiviteleri kapatmak.

Okuyucu Yorumları