Media Player’sız Windows XP İlgi Görmüyor

Almanya’nın önde gelen PC üreticilerinden Medion ve Fujitsu Siemens, AB komisyonu tarafından tanımlanan kısıtlanmış Windows versiyonunu için pazar şansı tanımıyorlar.

Media Player’sız Windows XP İlgi Görmüyor

Fujitsu Siemens sözcüsü Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada “Tabii ki sunabiliriz ancak şu ana kadar Media Player’ı olmayan Windows için herhangi bir talep” almadık açıklamasında bulundu.

Almanya’nın en büyük PC üreticilerinden Medion sözcüsü ise “Kullanıcılarımıza her zaman eksiksiz bir işlevsellik sunmak istiyoruz. Video ve müzik oynatıcısı olmayan bir PC için de herhangi bir talep olacağını düşünmüyoruz” açıklamasını yaptı.

Fujitsu Siemens ve Medion gibi Dell ve HP de kendi internet mağazalarında şu ana kadar sınırlandırılmış bir Windows versiyonuna sahip PC’lerin satışına başlamadı. Bu versiyon 19 Ocak’tan itibaren PC üreticilerine sunulmuştu.

AB, bu Windows versiyonu ile beraber yazılım sektöründe rekabetin genişlemesini istiyor. Komisyon, Microsoft’un Windows tekelini multimedya uygulamaları pazarında baskın bir pozisyon elde etmek için kullanmasından endişe ediyor.

Okuyucu Yorumları