Medyasoft yaptığı yatırımlarla hız kesmiyor

Medyasoft, krize inat, eğitim alanında yaptığı yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Medyasoft hız kesmiyor

Eğitim alanında geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük bağımsız bilgisayar eğitim merkezi New Horizons'ın Türkiye temsilciliğini alan, yazılım alanında ise yazılım devi Adobe'nin Türkiye distribütörü ve dünyanın en yaygın kullanılan e-öğrenme platformunu sunan Blackboard'un ilk ve tek Türkiye temsilcisi olan Medyasoft, 2009 yılında eğitim alanında yüzde 63'lük, yazılım sektöründe ise yüzde 49'luk bir büyüme hedefliyor.

2008 yılında önemli bir işbirliğine imza atarak dünyanın en büyük bağımsız bilgisayar eğitim merkezi New Horizons'ın Türkiye temsilcisi olan Medyasoft, yazılım alanında da yeni iş ve çözüm ortaklarıyla büyümeyi amaçlıyor.

Medyasoft'un 2009 yılı hedefleri ile ilgili bir açıklama yapan Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, eğitim sektöründe yüzde 63'lük, yazılım sektöründe ise yüzde 49'luk bir büyüme hedeflediklerini söyledi. Dağıtım kanalı yapısını büyük bir hızla genişletmeyi sürdüreceklerinin altını çizen Pabuçcuoğlu, bu yılın sonuna kadar iş ve çözüm ortağı sayısını 200'ün üzerine çıkarmayı planladıklarını belirtti. Pabuçcuoğlu, öncelikli olarak İstanbul ve bölge illerdeki yapılanmayı tamamladıklarını, kriz ortamına rağmen Anadolu'da yeni iş ve çözüm ortaklarıyla büyümeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Korsana karşı kampayalar

Korsana karşı kampayalar
Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu

Türkiye'de yazılım alanındaki en önemli hedeflerinden birinin lisanslı kullanımı teşvik etmek olduğunu söyleyen Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranının yüzde 80'in üzerinde olduğunu ve lisanslı kullanımı teşvik etmek için kampanyalar yapmayı planladıklarını belirtti.

Eğitim sınıflarımız New Horizons'a örnek oldu.
Eğitim alanında da dünya devleriyle işbirliği yapan Medyasoft'un önümüzdeki yıl için de iddialı olduğunu vurgulayan Pabuçcuoğlu, "Geçtiğimiz yıl yenilediğimiz sınıflar, New Horizons tarafından çok beğenildi. Amerika'daki sınıfların da bu şekilde tasarlanması gündemde. Biz, 2009 yılında eğitim sektörüne olan ilginin daha da artacağını düşünüyoruz. Özellikle kriz ortamlarının yeni işbirlikleri için bir fırsat olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, özellikle Anadolu'da yeni iş ve çözüm ortaklarımızla birlikte bu yılı geçen yılki büyüme oranımızı arttırarak tamamlayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Mentored Learning Türkiye'de.
Medyasoft'un yenilenen sınıfları ve eğitim programı çerçevesinde Türkiye'de ilk kez uygulanmaya başlanan Mentored Learning eğitim yöntemi hakkında da bilgi veren Pabuçcuoğlu, "Mentored Learning, kurumların iş akışlarını yavaşlatmadan ve esnek bir programla çalışanlarına kaliteli eğitimler aldırmalarına olanak sağlıyor. Türkiye'de bilişim eğitimlerinde türünün ilk ve tek örneği olan Mentored Learning yöntemi, kursiyerlerin tam olarak ihtiyaç duydukları eğitimleri, esnek ve hızlı bir şekilde birebir eğitim desteğiyle almalarına olanak sağlıyor. Kursiyerler, kendi belirledikleri zamanlarda eğitim merkezine giderek, eğiticinin kendisine atadığı çalışma alanında, ihtiyacına uygun olarak belirlenen eğitimi alabiliyor" dedi. Pabuçcuğlu, esnek zamanlama olanağı sayesinde, çalışanlara, üretkenlikten ödün vermeden, gerekli eğitimleri alabilme avantajı sunduklarını ifade etti.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları