Mega: Birkaç gün önce açıldı ama...

Dev site, henüz açılalı birkaç gün olsa da başını tekrar belaya sokmakta gecikmedi...

Birkaç gün önce açıldı ama...

Uzun bir süre boğuştuğu telif hakkı davalarından sonra kapatılan MegaUpload'un ardından geçtiğimiz günlerde yeni ismiyle duyurulan Mega, yine aynı dertten muzdarip. Yeni dosya paylaşım sitesi, açıldıktan kısa bir süre sonra tam 150 adet telif hakkı uyarısı aldı.

Hakkında en fazla suç duyurusunda bulunulan içeriklerin arasında Quentin Tarantino'nun yeni filmi "Django Unchained", Elton John parçası "Bennie and the Jets" ve Microsoft Office yazılımı bulunuyor.

Sitenin avukatları, Mega'da paylaşılan içeriklere karışamadıklarını, ancak geçerli gördükleri takdirde, yani telif hakkı ihlaline giriyorsa, aldıkları uyarıları dinleyerek herhangi bir içeriği silebileceklerini belirtti.

20 Ocak'ta duyurulan Mega, kullanıcılarına 50 GB'lık şifrelenmiş dosya saklama kapasitesi sunuyor. İçerik, kullanıcılar arasında "deşifre edilmek" suretiyle paylaşılabiliyor. Megaupload'un aksine, yeni sitede arama motoru mevcut değil. Ancak kullanıcılar, paylaşılan bağlantılarla Mega'ya yönlendiren başka web siteleri yoluyla birbirlerine ve dosyalara erişim sağlayabiliyor.

Başta Amerika olmak üzere birçok ülke ve kuruluşun tepkisini çekmeyi sürdüren site, görünüşe bakılırsa aynı süreci tekrar tekrar yaşamaya devam edecek. Megaupload'a açılan dava esnasında, sitenin hak sahiplerini 175 milyon dolar zarara uğrattığı iddia edilmişti. Ayrıca Megaupload'un üyeliklerden 150 milyon, reklam gelirlerinden de 25 milyon dolar gelir elde ettiği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları