Meğer Galaxy Alpha'da Gorilla Glass 4 varmış!

Samsung'un şu an piyasada bulunan bu yeni telefonunda en yeni Gorilla Glass 4'ün olduğu anlaşıldı!

Meğer Gorilla Glass 4 varmış!

Plastiğe olan düşkünlüğü nedeniyle sıkça yerden yere vurulan Samsung, Eylül'de tanıttığı Galaxy Alpha ile daha "kaliteli", tamamen metal olmasa da gövdesinin bir kısmı metalden oluşan akıllı telefonlara ilk adımını atmıştı. Şimdi ise Corning, yaptığı bir açıklamada Alpha'da kullanılan camın yeni Gorilla Glass 4 olduğunu söyledi.

Corning'e göre Gorilla Glass'ın bu yeni sürümü, şimdiye kadarki Gorilla Glass'lara göre hasara en dayanıklı olanı. Gorilla Glass 4'ün Samsung'un Alpha'nın kalınlığını 7mm'ye çekebilmesinde de önemli payı var. Verilen bilgiye göre Alpha'nın 4.7 inç'lik Super AMOLED ekranının üzerindeki Gorilla Glass 4 katmanı, sadece 0.4mm kalınlığında.

Firma, Glass 4'ün 1 metreden sert yüzeylere düştüğünde yüzde 80 oranında kırılmadan hayatta kalabileceğini söylüyor. Bunun yanında ekran, Corning'e göre rakip cam ekranlardan iki kat daha güçlü. Alpha'nızı yere düşürdüğünüzde neden sağlam kaldığını merak ettiyseniz, sebebini artık biliyorsunuz. Gorilla Glass 4'ün Galaxy Note 4 gibi telefonlara da girip girmediği ise şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları