Meğer hepsi şakaymış!

36 saatte milyonların oynadığı ve büyük tartışmalara neden olan oyun meğer sadece bir şakaymış!

Meğer hepsi şakaymış!

Geçtiğimiz gün burada yayınladığımız haberde, hayvan hakları savunucusu PETA'nın, Mario oyunlarını nasıl sert bir biçimde eleştirdiğinden bahsetmiştik. Mario'yu, oyunlarda giydiği ve kendisine süper güçler kazandıtan tanuki kürkü nedeniyle suçlayan PETA, konu hakkında "Mario kills Tanooki" isimli bir Flash oyun bile hazırlamıştı.

İşte bu minik oyun, sadece 36 saat içerisinde çeyrek milyondan fazla insan tarafından oynandı. Ancak gelen tepkiler, PETA'nın, Mario'yu suçlamasının yanlış olduğu yönünde yoğunlaştı.

PETA, dün yaptığı açıklama ile durumu düzeltmeye çalıştı; ya da daha kaba bir tarifle "U dönüşü" yaptı. PETA sözcüsü Shakira Croce, açıklamasında şunları söyledi: "Mario hayranları, rahat olun. PETA'nın oyunu ve açıklamaları, Mario'nun tanukilerin derisini yüzdüğü mesajını taşımıyor. Biz sadece popüler bir oyun kahramanını kullanarak, kürkü için canlı canlı derisi yüzülen hayvanlara dikkat çekmek istedik."

PETA'dan Ashley Palmer'ın açıklaması da aynı şekilde oldu: "Kimse Mario'nun tanukileri öldürdüğünü düşünmüyor. Amacımız oyunlarda, hayvan katliamına yer verilmesini eleştirmekti. Tabii ki Call of Duty gibi oyunlarda hayvanların öldürülmesi daha karanlık sahneler. İşte biz, bunlara dikkat çekmek istedik."

Yöntem doğru ya da yanlış olabilir. Ama şurası bir gerçek ki, PETA, amacına fazlasıyla ulşatı ve dikkat çekmek istediği konuya dikkat çekmeyi başardı. Bakalım Mario hayranlarının öfkesi, bu açıklamalar sonrasında dinecek mi?

Okuyucu Yorumları