Meizu Ekran Üstü Parmak İzi Okuyucusu Peşinde

Çinli telefon devi Meizu'dan, ekran içi parmak izi okuyucusu için yeni bir patent geldi!

Meizu'dan ilginç patent

Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu, yeni sızan bir patent başvurusuna bakılırsa ekran içi parmak izi okuyucusu teknolojisini geliştirmeye çalışıyor. Bu özellik büyük ihtimalle ekran kilidi, mobil ödeme ve Meizu'nun Mback yapay tuşunu destekleyecek. Nisan 2017'de başvurusu yapılan patentin detayları şimdi ortaya çıkıyor.

Meizu Ekran Üstü Parmak İzi Okuyucusu Peşinde

Meizu daha önce de ekrana entegre parmak izi okuyucusu teknolojisini bir prototip ile denemişti. Android Headlines'ın paylaştığı fotoğrafta Meizu 6s'yi anımsatan bir prototip, bu teknolojiye sahip gibi görünüyordu. Ancak bu model gerçekten bir parmak izi okuyucusuna sahip değildi.

Eğer Meizu gibi küçük bir üretici bu teknolojiyi telefonlarına entegre etmeyi başarırsa, büyük şirketler pahalı telefonlarını satmakta çok zorlanabilir. İddialara göre Samsung da Synaptics ile çalışarak ekran içi parmak izi okuyucusunu geliştirmeye çalışıyor, ama görünüşe bakılırsa özellik Galaxy S9'a yetişmeyecek.

Parmak izi okuyucusu kendi başına oldukça güçlü bir araç ve yüksek seviyede güvenlik sağlayabiliyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu teknolojisi ise bu aracın daha estetik ve kullanışlı hale gelmesi için bir ideal bir fikir.

Okuyucu Yorumları