Merak edilen PS4 hakkında yepyeni açıklama!

Sony'nin PS4 açıklamalarına bir yenisi daha eklendi: İşte PS4 oyunları hakkındaki gerçek...

PS4 oyunları böyle mi olacak?

Uzun süredir merak edilen yeni ikinci el oyun kullanımının PS4 platformunda da olup olmayacağı hakkında net bir cevap veren Sony Worldwide Studio'nun başkanı Shuhei Yoshida, şimdi de bambaşka ve büyük heyecan yaratan yeni bir iddia ile karşımıza çıktı.

Yoshida, son açıklamasında oyuncuların ne istediğini çok iyi bildiğini dile getirmişti ve The Guardian'a verdiği uzun röportajda, her oyunun dijital modelinin de bulunacağını dile getirdi. "Yeni oyun platformumuzu olabildiğince dijital tarafa doğru çekmeye çalışıyoruz. PS4, tıpkı PS Vita'da olduğu gibi, disk olarak satılan her oyunun dijital versiyonunu da kendi sunucuları üzerinden sağlayacak." şeklinde yapıtğı konuşması, öyle görünüyor ki alım satım yapmakla uğraşmak istemeyen, direk olarak oyunu kendi konsoluna indirmek isteyen oyuncular için harika bir seçenek olacak.

Yeni sistemi biraz daha açan Yoshida, aynı zamanda dijital oyun mantığı ile birlikte, kullanıcılara farklı abonelikler de sunabileceklerinin altını çizdi. Konu hakkındaysa şu sözleri söyledi; "PS3'ün çıktığı günden bu yana geçen süre içerisinde birçok dijital sunucu ve farklı sağlayıcı, kendilerini inanılmaz oranda geliştirdi. Tüm bu yenilikler için de tıpkı kablolu yayın sistemine benzeyen bir servis sillesi sunmayı planlıyoruz. Misal, her kullanıcı kendisine ait altın, gümüş ya da platinyum üyelikler satın alarak, farklı şekillerde dijital oyunlara ulaşabilecekler. Bu tamamen varsayımlar üzerinden bir örnekti ama elimizin altında bulunan Gaikai ile tek bir hesap aracılığı ile binlerce oyuna ulaşabilecek olmanız tamamen gerçek; bu bizim en büyük hayalimiz."

Pek tabii konu dijital oyun yapısı olduğu zaman akla gelen ilk sorun sabit disk oluyor ama Sony'nin oyunları stream sunucu mantığı ile direkt internet üzerinden oynamamıza imkan tanıyacak olması, bu sorunu da şimdilik ortadan kaldırıyor gibi. Bakalım internet bağlatısı limitli olan ülkeler, bu yeni sisteme nasıl bir tepki verecek.

Okuyucu Yorumları