Meraklısına: Navigasyon sistemi olarak PSP

Bir kullanıcı, Sony Playstation Portable için hazırladığı GPSP projesini www.pspupdates.com adresindeki forumda yayınladı. Buna göre cep oyun konsolunun yazılımı, bir GPS alıcısının bağlanması ile grafik arayüze sahip bir navigasyon sistemine dönüşüyor.

Meraklısına: Navigasyon sistemi olarak PSP

Bunun için seri uzaktan kumanda bağlantı noktasına bağlanan Garmin firmasına ait bir GPS alıcı kullanılmış. Bunun için PSP kulaklığının kablosunu kullanıyor. GPSP şu ana kadar sadece bilgileri okuyabiliyor ve GPS alıcısının programlanması henüz mümkün değil. Kullanıcının açıklamasına göre maliyeti düşürmek için daha ucuz bir GPS alıcısı arayışı içerisindeymiş.

Yazılım ve GPS alıcısının PSP ile bağlantısı için kullanılacak devre şemasını internette bulabilirsiniz. Kullanıcının açıklamasına göre de PSP, USB Host olmadığı için USB bağlantı noktasının kullanılması da mümkün değil.

PSP Update forumunda GPSP hakkında daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Kullanıcı, 23 Kasım 2005 tarihinde GPSP’nin ikinci versiyonunu yayınladı ve downloada sundu. Benzer şekilde Nintendo DS için de GPS çözümü üzerinde çalışmalar mevcut.

Okuyucu Yorumları