Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan Tanıtılıyor

Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan dünya tanıtımını Çin'de yapıyor.

Çin'de dünyaya tanıtılacak!

Mercedes-Benz, 4 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan ve Pekin'de gerçekleştirilen Auto China 2018'de iki önemli modelin yeni versiyonu da dahil toplam 10 yenilikle gövde gösterisi yapıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan ve yenilenen Mercedes-Benz C-Serisi Sedan'ın uzun dingil mesafeli versiyonu Çin'de ilk kez sergileniyor.

Markanın bir diğer önemli yeniliği olan ve Çin pazarının etkileriyle yorumlanan Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti ile tasarım ekibi, tasarım dili ve kullanılan malzemelerle konsept otomobili tamamlayan özel bir mobilya koleksiyonuyla lüks yaşam alanlarına yeni bir yaklaşım sunuyor.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan geniş yaşama alanı, MBUX bilgi ve eğlence sistemi ve S-Serisi seviyesinde sürüş destek sistemleriyle öne çıkıyor. Markanın kompakt sınıftaki en yeni gövde tipi olan A-Serisi Sedan'ın fuarda tanıtılan uzun dingil mesafeli versiyonu yalnızca Çin pazarı için üretilecek.

Mercedes-Benz C-Serisi ürün gamı 2014 yılından bu yana Pekin'de bulunan Beijing Benz Automotive (BBAC) tarafından Çin pazarı için özel olarak üretilen uzun versiyon ile tamamlanıyor. Daha geniş diz mesafesi sunan uzun dingil mesafeli yenilenen Mercedes-Benz C-Serisi Sedan, Akıllı Sürüş gibi birçok yeni donanımıyla yollara çıkıyor.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury üst düzey lüks bir sedan ile bir SUV'un karakteristik özelliklerini bir araya getiriyor. Konsept otomobil Mercedes-Maybach tasarım dilini markanın geleneksel değerleriyle harmanlayarak Mercedes-Maybach markasını geleceğe taşıyor. Markanın tasarım ekibi, tasarım dili ve kullanılan malzemelerle konsept otomobili tamamlayan özel bir mobilya koleksiyonu da sunuyor.

Otomobilin mucidi Mercedes-Benz, Auto China 2018'de ayrıca altı farklı otomobilin daha Asya lansmanını gerçekleştiriyor. Bu modeller; Mercedes-Benz G-Serisi, Mercedes-AMG G 63, Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC Edition, Mercedes-Benz CLS, E-Serisi Cabriolet, Mercedes-Maybach S 680.

Kompakt sınıf ailesinin yeni üyesi

Kompakt sınıf ailesinin yeni üyesi

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Mayıs ayında Batı Avrupalı müşterilerle buluşmadan önce A-Serisi ailesinin en yeni gövde tipi olan A-Serisi L Sedan Auto China 2018'de boy gösteriyor.

Çin pazarı için geliştirilen A-Serisi L Sedan, hatchback kardeşinden (2.729 mm yerine 2.789 mm) 6 cm kadar daha fazla dingil mesafesine sahip. Yeni A-Serisi L Sedan Daimler ve Çinli ortağı BAIC Motor tarafından kurulan ve Mercedes-Benz'in en büyük binek otomobil üretim tesisi olan Beijing Benz Automotive (BBAC) tarafından Pekin'de üretilecek. 2018 yılının ikinci yarısında Çin'de pazara sunulması planlanan yeni A-Serisi L Sedan'ın diğer pazarlardaki müşterilerin beklentilerine uygun kısa dingil mesafeli versiyonunun da yılın ikinci yarısında sunulması planlanıyor. Türkiye'de ise yeni A-Serisi Sedan'ın Aralık 2018'de satışa sunulması öngörülüyor.

Markaya özgü güncel yalın tasarım dili, S-Serisi'nden transfer edilen en yeni sürüş destek sistemlerinin beraberinde getirdiği yüksek sürüş güvenliği ve MBUX – Mercedes-Benz User Experience (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi ve eğlence sistemi sayesinde yeni A-Serisi L Sedan, Mercedes-Benz'in kompakt sınıf ailesinin tüm niteliklerini bünyesinde barındırıyor. MBUX sisteminin farklı aksanları doğal günlük konuşma dili ile algılayan akıllı sesli komut sistemi en önemli özellik olarak öne çıkıyor.

Güncel Mercedes-Benz tasarım felsefesine sadık çizgilere sahip olan yeni A-Serisi L Sedan kısa ön ve arka gövde uzantıları ve güçlü omuz çizgisiyle sportif ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Hatchback kardeşi gibi sedan da uzun motor kaputu, krom detaylara ve gündüz farlarına sahip ince farları kadar merkezi 'yıldız'a sahip markaya özgü ön ızgarasıyla heyecan uyandıran burun tasarımıyla dikkat çekiyor. Sedan ve Sport Sedan olmak üzere iki farklı versiyonun sunulacağı yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan'ın, Sport Sedan versiyonunda "Powerdome" olarak adlandırılan motor kaputunda yer alan güç kamburları devreye giriyor. Geriye doğru oturarak uzanan kompakt arka tasarım aracın sportifliğini vurguluyor. Çamurlukları dolduran 16 inç ile 19 inç arasında farklı boyutlardaki jantlarla arkaya doğru genişleyen omuz çizgisi araca yolda dörtgen bir duruş sağlıyor.

Hatchback kardeşi gibi A-Serisi L Sedan da iç mekan tasarımıyla tamamen yeni bir yaklaşım sunuyor ve kompakt sınıfa yeni standartlar kazandırıyor. Gerek iç mekan tasarımı, gerekse göstergeler ve kumanda elemanları bu sınıfta özgün ve benzersiz bir bütün sergiliyor. Bir ilke imza atan Mercedes-Benz konsolda bir siperliğe gerek duymuyor. Bunun yerine gösterge panelinin yer aldığı gövde kanat şeklindeki formuyla konsolun tamamı boyunca bir uçtan diğerine uzanıyor. Gövdenin altındaki ikinci bir katman kanat şeklindeki oluşuma havada süzülme efekti verirken vurguyu artırıyor. 64 adede kadar renk alternatifine sahip olan ambiyans aydınlatması bu etkiyi daha da belirginleştiriyor. Yine bu kanat şeklindeki gövde, türbin formundaki havalandırma ızgaraları ve tamamen havada süzülüyormuş gibi görünen geniş ekran için de bir zemin oluşturuyor.

Bünyesindeki yapay zeka teknolojisi sayesinde öğrenme özelliğine sahip olan MBUX – Mercedes-Benz User Experience bilgi ve eğlence sistemi önemli bir yenilik olarak öne çıkarken, sisteme birden fazla kullanıcıya aynı anda bağlanabilme imkanı tanıyan "WeChatMyCar" uygulaması entegre ediliyor. Mercedes-Benz, doğal konuşma dilini de anlama özelliğine sahip olan akıllı sesli komut sistemi ve artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip navigasyon ekranını sunan ilk marka olarak Çin pazarında bir ilke imza atıyor.

A-Serisi L Sedan geliştirilirken özellikle arka koltuk yolcularının diz mesafesine özen gösterildi. 4.609 mm uzunluğa, 1.796 mm genişliğe ve 1.460 mm yüksekliğe sahip aracın 2.789 mm'lik dingil mesafesi, 2.729 mm dingil mesafesine sahip hatchback kardeşinden yaklaşık 6 cm daha uzadı.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan Çin pazarında tamamı alüminyum dört silindirli 1,33 litre hacimli yeni bir motorla sunuluyor. Motorun 100 kW ve 120 kW (136 ve 163 BG) olmak üzere iki farklı motor versiyonu bulunuyor. İlerleyen dönemde ürün gamına CONICSHAPE ve değişken supap zamanlaması CAMTRONIC teknolojisine sahip 2,0 litre hacimli dört silindirli bir motor daha eklenecek olan A-Serisi Sedan'da, çift kavramalı 7G-DCT otomatik şanzıman tüm motor seçeneklerinde standart olarak sunuluyor.

Yeni A-Serisi Sedan, Mercedes-Benz S-Serisi'nden alınan en güncel sürüş destek sistemleriyle sınıfının en gelişmiş aktif güvenlik özelliklerini kullanıma sunuyor.

Lüks yolculukta tamamen yeni bir boyut

Lüks yolculukta tamamen yeni bir boyut

Mercedes-Benz, Auto China 2018'de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konseptinin de dünya tanıtımını gerçekleştiriyor. Bir crossover tasarımına sahip olan araç üst sınıf bir SUV ile sedanın karakteristik özelliklerini markanın yalın tasarım felsefesiyle birleştirirken aynı zamanda her iki gövde tipinin üstün konfor niteliklerini de harmanlıyor. Sadece iki farklı gövde tipinin en iyi yönlerini bir araya getirmekle kalmayan Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti aynı zamanda Mercedes-Maybach markasının tasarım diline sadık bir yapı sergiliyor ve bunu yaparken tasarım detaylarıyla markanın köklü geçmişinden gelen geleneği geleceğe taşıyor.

Tasarım ve mimari olarak Batı ile Uzakdoğu'yu harmanlayan konsept araçta kullanılan abanoz ahşabı Çin mobilya tasarımında yaygın olarak kullanılırken, SUV ile sedan gövde tipini harmanlayan tasarımlar sadece global pazarlarda çok sevilmekle kalmıyor Çin pazarının en başarılı karoser seçenleri olarak öne çıkıyor.

Kaliteli malzemelerle bezenen iç mekânda sunulan geniş yaşam alanı ve son derece rahat oturma pozisyonu şık tasarım detaylarıyla tamamlanırken kusursuz el işçiliği, özgünlük ve kapsamlı kişiselleştirme olanakları gibi Mercedes-Maybach markasına özgü karakteristik değerler korunuyor.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti 5,26 metre uzunluğu, 2,110 metre genişliği ve 1,764 metre yüksekliği ile markanın Vision EnerG-Force (Los Angeles, 2012), AMG Vision Gran Turismo (Sunnyvale, 2013), Vision Tokyo (Tokyo, 2015), Vision Mercedes-Maybach 6 Coupé (Pebble Beach, 2016) ve Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet (Pebble Beach, 2017) gibi yenilikçi konsept geleneğini sürdürüyor. Dünyanın farklı noktalarındaki tasarım trendlerini takip eden Mercedes-Benz bu sayede konsept araçlarında son derece yenilikçi mobilite formlarını hayata geçiriyor.

Elektrikli araç olarak tasarlanan Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konseptinde dört adet elektromotor görev yapıyor. Her bir tekerlekte bağımsız olarak çalışan elektromotorlar değişken dört tekerlekten çekişli bir yapıyı beraberinde getiriyor. Dört adet elektromotor toplamda 750 BG (550 kW) üretiyor. Araç zeminine gizlenen 80 kW kapasiteli yüksek performanslı bataryalar NEFZ normuna göre 500 km'nin üzerinde bir menzili mümkün kılıyor. Maksimum hızı elektronik olarak 250 km/sa ile sınırlandırılan aracın hızlı şarj özelliği kullanım konforunu artırıyor. CCS standardına göre DC şarjı ile 350 kW'a kadar şarj gücüne izin veren sistemde sadece 5 dakikalık şarj ile 100 kilometre ilave menzil elde edilebiliyor. Bataryalar standart şarj istasyonunda, geleneksel ev tipi prizde ve daha da konforlu olan kablosuz olarak da şarj edilebiliyor. Kablosuz şarj çözümünde elektrik enerjisi araç altındaki temassız bir elektromanyetik alan üzerinden transfer ediliyor.

Maybach lüksü ev konforuna ışık tutuyor

Maybach lüksü ev konforuna ışık tutuyor

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury tasarımından esinlenen tasarımcılar, Auto China 2018'de Mercedes-Maybach lüksünün yalın tasarımını ev ortamında da yaşanabilir kılmak üzere son derece özel bir mobilya koleksiyonu tasarladı. Mercedes-Maybach modelleri gibi özel mobilya koleksiyonu da tasarımı, malzemesi ve el işçiliğiyle tasarım ve lüks konusuna tamamen yeni standartlar getiriyor. Güzellik, estetik, ileri teknoloji ve zarafeti harmanlayan tasarım geçmişten gelen marka geleneğini geleceğe taşıyor. Koleksiyon bir adet üçlü, bir adet ikili, bir adet orta sehpa, bir adet yan sehpa, iki adet rahatlama pufu ve bir adet büyük vazodan oluşuyor. Rosegold metal ve beyaz derinin kusursuz bir senteziyle şekillenen ve her biri ortak tasarım diliyle şekil bulan mobilya koleksiyonu, markanın tasarım diline uygun olarak yalın ve sade bir görünüm sergiliyor.

Okuyucu Yorumları