Mercedes'ten çok farklı bir konsept otomobil!

Mercedes'in yeni konsept otomobili Vision G-Code, üzerindeki boya ile müthiş bir işe imza atıyor!

Mercedes'ten müthiş otomobil!

Son senelerde güneş panelleriyle iç bileşenlerine ek güç sağlayan birçok otomobil konsepti gördük. Bu tür işlevlere Toyota Prius ve önceki nesil Audi A8 gibi üretimdeki otomobillerde bile rastlamıştık. Ancak Mercedes-Benz, yeni "Vision G-Code Sports Utility Coupe (SUC)" konseptiyle bu işi uç noktalara taşıyor.

Vision G-Code, sahip olduğu multi-voltaic gümüş boyası sayesinde otomobilin tüm gövdesini dev, kesintisiz bir güneş paneline dönüştürüyor. Bu sayede aracın hibrit bileşenlerine ve güç bileşenlerine ek güç sağlanmış olunuyor. Multi-voltaic gümüş boya, Vision G-Code'un pilini rüzgardan yararlanarak elektrostatik olarak da şarj edebiliyor. Vision G-Code'un elektrik üretmek için kullandığı üçüncü yöntem ise otomobilin süspansiyonunu kullanarak elektrik gücü üretmek.

Motorola, Vision G-Code'un geleneksel turboşarjlı motor (ICE) kullandığını söylese de, bundan fazla bilgi vermiyor. Elektrik motoru arka mile bağlı bulunuyor ve istendiğinde sürekli olarak çalışabiliyor. Bu elektrikli motorun gücü bir lityum-iyon pilden aldığı düşünülüyor.

Büyüleyici otomobilden iki kare daha, haberimizin devamında.

Konseptten iki görüntü daha

Konseptten iki görüntü daha

Dört koltuklu bu otomobil, şimdilik konsept olmaktan öteye gidemiyor. Ancak bu yeni teknolojilerin bazılarının üst seviye Mercedes otomobillerinde görünmeye başlamasını bekleyebiliriz.

Mercedes'ten çok farklı bir konsept otomobil!
Okuyucu Yorumları