Mercedes ve Volvo ortaklığı mı geliyor?

Mercedes-Benz ve Volvo arasında ilginç bir ortaklık söz konusu olabilir!

Mercedes ve Volvo ortak olabilir

Mercedes-Benz'in motorlarının oldukça kaliteli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Volvo'nun yeni arabaları için de aynı argümanın geçerli olduğu söylenebilir. Gelecekte de bu ikilinin bir araya geldiğini görebiliriz ve ortaya çıkacak olan sonucun da oldukça kaliteli olacağı tahmin edilebilir.

Almanya'nın Manager Magazin'inden alıntı yapan Reuters'ın söylediğine göre Mercedes-Benz'in ana firması Daimler'in, Volvo ile beraber çalışmak istiyor olması mümkün. Bu ortaklık, Daimler'in Volvo'nun küçük bir parçasını almasından, İsveçli otomobil üreticisinin arabaları için motor sunmaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsayabilir.

Daimler ise bu "spekülasyon" hakkında yorum yapmayı reddetmiş durumda.

Bu yılın başlarında ortaya çıkan raporlar, Volvo'nun Çinli ana firması Geely'nin Daimler'dan hisse almak isteyebileceğini belirtiyordu. Daha sonra ortaya çıkana göre de Geely'nin başkanı, iki firmayı yakınlaştırmak için sessiz bir şekilde firmadan 9 milyar dolarlık hisse satın almıştı. Bu yaklaşımın bir sebebinin de özellikle otonom alanında ortaya çıkmaya başlayan rekabetten korunmak olduğu söylenebilir.

Volvo'nun kendi motorları da oldukça etkileyici olsa da, Mercedes-Benz motorlu Volvo'ların kesinlikle dikkat çekici olacakları kesin. Tabi ki firmanın hızdan ziyade elektrikli araçlara yöneldiği düşünülürse, bu ortaklığın çok daha farklı yönlerde ilerlemesi de mümkün olabilir...

Okuyucu Yorumları