Mercedes'ten 805 Beygirlik Yeni AMG GT Concept!

Mercedes, Cenevre Motor Show'da sahneye çıkarttığı 805 beygirlik yeni AMG GT Concept aracı ile, şovun yıldızı olmayı başardı!

Mercedes'ten yeni AMG GT Concept!

Mercedes'in, SLS AMG ve AMG GT coupe'nin ardından nasıl bir canavar geliştirdiği sorusu, nihayet Cenevre Motor Show'da cevabını buldu: 4 kapılı bir AMG GT Concept. Yönetici Tobias Moers'in söylediği üzere, şu andaki pek çok diğer yüksek performans araç gibi bu araç da 4.0L çift turbo V8 motoru ile, elektrikli bir motor ve bataryadan da destek alarak, 805 beygir gücüne ulaşıyor. Daha da önemlisi bu model, firmanın hibrid isteğini BMW i8 benzeri bir şekilde sunacağına işaret verebilir.

Tabii ki Cenevre Motor Show'da gösterilen Mercedes AMG GT Concept şimdilik sadece bir konsept. Ancak Autoblog'un belirttiği üzere aracın tarzı üretime hazır bir görüntü sunuyor. Eğer araç piyasaya sunulacak olursa, büyük ihtimal ile, çamurluklarda yer alan "ayna kameralarını" ve ön ile arka ışıklarında yer alan "nano-aktif fiber teknolojisi" gibi havalı parçalarını kaybedecektir.

Mercedes'ten 805 Beygirlik Yeni AMG GT Concept!

Bu araç oldukça güçlü bir şekilde kendisini gösterirken, prize takılarak şarj olan bir hibrit değil. Bataryaların şarj miktarı belli bir miktarın altına düşerse benzin motoru ile şarj ediliyor. Araç, 4WD sürüş sistemine sahip ve elektrikli motor, direkt olarak arka tekerleklere güç sağlıyor. Ayrıca yakında duyurulmuş olan "EQ" markasına da sahip olan araç, EQ Power+ ile yükselmiş bir hibrit performansı sunuyor.

Mercedes'ten 805 Beygirlik Yeni AMG GT Concept!

Bütün bunlar bir araya geldiğinde de, eğer satın alınabilirse, 100km hızına üç saniyeden kısa sürede ulaşabilen ancak günlük kullanıma da uygun dört kapılı bir "coupe" ile karşı karşıya kalıyoruz...

Okuyucu Yorumları