Messenger'la yola devam

Windows Messenger 15 Mart'ta kapanıyor; bunu biliyoruz... Ama bilmediğimiz bir şey daha var!

Messenger ölüyor; ama...

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'tan gelen açıklamalar, yıllardır hizmet veren Windows Live Messenger'ın 15 Mart 2013 tarihinde kapanacağı, mevcut kullanıcıların hepsinin Skype'a yönlendirileceği yönündeydi. Konuya dair yeni açıklanan bilgilerse, durumun bundan biraz farklı olduğunu gösteriyor.

Bilgisayarlarda yüklü olan Windows Live Messenger uygulaması, 15 Mart tarihinde kara listeye alınacak ve artık Messenger altyapısına erişemeyecek. Ama altyapı Windows Phone, Windows 8'de bulunan Modern UI ve diğer üçüncü parti uygulamaların erişimine açık olacak. Ancak bu Messenger'ın bundan sonra da hizmet vermeye devam edeceği anlamına gelmiyor. Microsoft Ekim 2013'de XMPP protokolüne destek vermeyi bırakacak. Böylece üçüncü parti uygulamaların Messenger altyapısına erişimi engellenecek. Mart 2014'de MSP protokolü çalışmayı bırakacak ve böylece Messenger'ın kesin ölümü gerçekleşecek.

O tarihe kadar mevcut tüm Messenger müşterilerinin ve platformu kullanan uygulamaların Skype altyapısına yönlendirilmiş olacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları