Messenger, Windows Phone 8.1'e Veda Ediyor!

Facebook'un gönderdiği epostalara göre Windows Phone'luların çoğu, bir popüler uygulamadan daha mahrum kalmak üzere!

Windows Phone'u çok üzecek haber!

Microsoft, masaüstü PC kullanıcılarını büyük bir kuvvetle Windows 10'a taşımaya çalışsa da, aynısını telefon tarafında pek göremiyoruz. Windows Phone 8.1'in yüzde 76,3 pazar payıyla halen en popüler mobil Windows sürümü olmasının nedeni de bu olsa gerek.

İlgili haber: Windows Phone: Yaşandı Bitti, Saygısızca...

Ancak Windows Phone 8.1 kullanıcıları, yakında emektar telefonlarında Facebook Messenger'dan ayrılmak zorunda kalabilirler. AggiornamentiLumia.it web sitesine göre platformu kullananlar, Messenger'ın Windows Phone 8.1 sürümünün kapatılacağına dair epostalar almaya başladılar. Bu epostaya göre firma, Messenger'ı kullanmaya devam edebilmek için Microsoft'un en son işletim sistemine yükseltmeyi tavsiye ediyor. Eposta, Mart sonu itibariyle Messenger'ın Windows Phone 8.1'de desteklenmeyeceğini, mesaj gönderip almayacağını söylüyor.

Facebook'un bu kararı oldukça ilginç çünkü Windows'lu telefon kullanıcılarının çoğu Windows Phone 8.1'de bulunuyor. Ancak Windows Phone'un pazar payının çok aşağılara düştüğünü göz önünde bulundurursak, bu şaşılacak bir durum olmayabilir.

Okuyucu Yorumları