Messenger'daki sohbet kayıtlarında büyük risk

Facebook Messenger'daki geçmiş sohbet kayıtları, meğer hacker'lar için açık hedefmiş!

Messenger'daki tehlike!

Güvenlik araştırmacıları, Facebook'ta George Orwell'in ünlü distopya romanı 1984'ün atmosferini hatırlatan bir hack işleminin mümkün olabileceğini keşfettiler. Romanda geçen "Geçmişi kontrol eden geleceği de kontrol eder; ve bugünü kontrol eden geçmişi kontrol eder" sözünü akıllara getiren bu durum, Facebook'taki çevrimiçi sohbet kayıtlarının geçmişini değiştirmekle ilgili.

Zira keşfedilen bu yeni açığa göre hacker'lar sosyal ağın web sitesi ya da Messenger uygulaması üzerinden söz konusu sohbet kayıtları üzerinde geçmişe yönelik istedikleri değişiklikleri yapabilirler.

Bu doğrultuda değiştirilen kayıtlar da elbette hacker'ların kullanıcıların geleceği üzerinde belirli bir etkiye sahip olmasına neden olabilir. Kullanıcıları çeşitli dolandırıcılıklar için kullanmak, resmi soruşturmalarda kanıtları değiştirmek ve PC ya da telefonlara kötü amaçlı yazılımlar yerleştirmek bu hack'le yapılabilecek şeylerden bazıları.

Facebook'un sohbet sistemindeki bu açığı keşfeden Check Point Software Technologies bünyesindeki Roman Zaikin'in yaptığı açıklamaya göre hacker'lar bu sayede bir kullanıcının dahil olduğu herhangi bir sohbetteki istedikleri mesajları, fotoğrafları, dosyaları ya da bağlantıları değiştirip kaldırabilirler.

Fakat şu an panik yapmaya gerek yok. Zira Facebook bu ayın başlarında gerçekleştirdiği bir güncellemeyle söz konusu kodları yeniden yazarak bahsi geçen açığın üstesinden gelmiş durumda.

Okuyucu Yorumları