Messenger'dan başka çareniz kalmayacak!

Facebook'un yakında yapacağı değişiklik, Messenger'dan kaçış yolunuzu tamamen tıkayacak!

Messenger'dan kaçışınız yok!

Facebook ve Facebook Messenger uzun süredir ayrı uygulamalar olarak sunuluyorlar. Sohbet için Facebook Messenger'ı kullanmak istemeyenler, bugüne kadar mobil web tarayıcısını kullanabiliyorlardı. Ancak yakında bu seçeneğin de ortadan kalkacağı anlaşıldı.

Facebook'un mobil web sayfası üzerinden mesajlaşanlar, bu seçeneğin yakında kaldırılacağına dair bir uyarı görmeye başladılar. İşlevin kaldırılmasıyla birlikte mesajlarınızı görüp, arkadaşlarınızla mesajlaşmak için tek seçeneğiniz, Messenger kullanmak olacak. Bu durum, telefonuna herhangi bir nedenden dolayı Facebook Messenger'ı yüklemek istemeyenlerin canını sıkacak gibi görünüyor.

Messenger'ın masaüstü bilgisayarlara özel sayfası ise hizmet vermeyi sürdürecek. Telefondan Facebook arkadaşlarıyla sohbet etmek isteyenlerin Messenger'a tek alternatifi, Facebook Lite'ı yüklemek olacak. Ancak Facebook Lite'ın her ülkede hizmet vermediği biliniyor.

Facebook, kendi sohbet platformunu elbette dilediği gibi sunma hakkına sahip, ancak firma bu hamlesiyle kullanıcılarını kendisinden soğutabilir.

Okuyucu Yorumları