Metal Gear Solid bilmecesi devam ediyor!

Yeni bir Metal Gear Solid oyunu geliyor... Ama beraberinde büyük bir gizemi de getiriyor!

Metal Gear Solid bilmecesi!

Konami, yeni bir Metal Gear oyunu hakkında planlarını tartışırken, herhangi bir kesin detay vermekten kaçınıyor. 2ch tarafından internete yüklenen ve Kotaku tarafından çevrilen işletme yayını Nikkel'deki yazıda, isimsiz bir sözcü yeni bir Metal Gear oyunu hakkında iç görüşmelerin başladığını ve firmanın planları incelemekte olduğunu söyledi.

Sözcü, geliştirme aşaması başladığında büyük ölçekli bir yatırımın gerekli olacağını söylemekte. Ancak sözcü, serinin yaratıcısı Hideo Kojima'nın bu çalışmaya ne kadar dahil olacağını, hatta dahil olup olmayacağını belirtmiş değil. Söylenenlere göre Kojami, 9 Ekim tarihinde Konami'den ayrılmıştı ancak Konami, bu ayrılma haberlerini yalanlayarak Kojima'nın tatilde olduğunu söylemişti.

Bu yeni yazı, Konami'nin yeni bir Metal Gear oyunu üzerinde çalıştığını gösteren ikinci işaret. 2015 Mart tarihinde firma "geliştirmenin liderliğini yapacak ana çalışanlar için mülakatların" başladığını ve ilgili geliştiricilerin başvurmalarını istediğini duyurmuştu.

Metal Gear V: The Phantom Pain İncelemesi için tıklayın...

O sırada yapılan açıklamada, "Konami'nin Metal Gear Solid 5:The Phantom Pain'i takiben en üst seviye Metal Gear serisi içeriklerini geliştirmeye ve dağıtmaya devam edeceği" söylenmişti ve verilen destek için teşekkür edilmişti: "Seride bir sonraki adım olarak Konami, şimdiden yeni bir Metal Gear başlığı geliştirmeye kararlı. Gelişimin liderliğini yapacak ana çalışanlar için mülakatları yapacağız. İlgililerin bizimle Konami resmi internet sitesindeki iş alımı sayfası aracılığı ile irtibata geçmesini istiyoruz."

2015 Mart ayında Konami ve Metal Gear serisinin geliştiricisi Kojima Productions arasında bir güç çatışması olduğu ve kıdemli çalışanların e-postalara, telefon görüşmelerine ve şirket internetine sınırlı erişimi olduğu söylenmişti. Devam eden aylarda ise Metal Gear ürünleri ve pazarlama çalışmalarından Kojima'nın adı çıkartılmıştı.

Metal Gear Solid'in Snake karakterinin ses aktörü ise Temmuz ayında Kojima Productions'ın artık bir geliştirme stüdyosu olarak var olmadığını söylemişti...

Okuyucu Yorumları