Metal Gear Solid için yolun sonu mu?

Sağlam bir kaynaktan gelen sağlam bir iddia, efsane oyun serisinin "öldüğünü" söylüyor!

Bir efsanenin sonu!

Japon Solid Snake'e hayat veren aktör Akio Otsuka, bir tweet aracılığı ile Kojima Productions'ın kapandığını söyledi. Firma, Metal Gear oyunlarının üreticisiydi ve serinin yaratıcısı Hideo Kojima tarafından yönetilmekteydi. Kendileri, bu yılın ilerleyen zamanlarında yayımlanması planlanan Metal Gear Solid 5: Phantom Pain üzerinde çalışmaktaydı.

Eğer raporlar doğruysa, oyun dünyasının en simgesel askerlerinden birinin son görevi ile karşı karşıya olabiliriz. İlk Metal Gear oyunu 1987'de yayımlanmıştı ve o tarihten beri, konsollarda bulunan klasik oyunlardan biri oldu.

Hideo Kojima tarafından geliştirilen seri, "stealth em up" türünün tanımlanmasına yardımcı olmuştu. Solid Snake, havalandırmalarda gezmesi, durmadan sigara içmesi ve karton kutularda saklanması ile oyun dünyasında kendine sağlam bir yer kazanmayı başardı.

Hayranlarının büyük bir kısmı, Eylül ayında çıkacak olan açık dünya macera oyununda Solid Snake'in babası olarak oynamak için can atıyor. Aktör Akio Otsuka, Solid Snake de dahil serideki pek çok karakteri seslendirmesi ile Japonya'da oldukça ünlü. Kendisi, Japonca olarak yazdığı tweet ile Konami Productions'ın "dağıldığını" söyledi.

Mesaj, 10.000'in üzerinde kez retweet edilirken, hayranların büyük çoğunluğu markanın sonu gelmiş olsa da "Metal Gear Solid ölümsüzdür" cümlesini eklemeyi unutmadılar. Aylardır duyulan söylentiler, Kojima ile ana firma ve Metal Gear dağıtımcısı Konami arasındaki ilişkinin kötüye gittiğini söylemekteydi.

Kojima ve film yöneticisi Guilermo del Torro arasındaki beklenen ortaklık da bu yılın erken dönemlerinde iptal edilmişti ve 150.000'in üzerinde kişi, ikilinin beraber çalışmaya devam etmesi için imza toplamışlardı. Konami'nin sitesinde bulunan MGS:5'in bir "Hideo Kojima oyunu" olduğuna dair referanslar da bazı resimlerden kaldırılmıştı.

Konami, neredeyse 30 yıl önce MSX2 konsolundaki ilk Metal Gear oyunundan beri her Metal Gear oyununun dağıtımcısı olmuştu. Eğer bu söylenti doğru ise, Kojima Productions'ın kapatılması ve Hideo Kojima'nın kendisinin de ayrılması, firmanın ve markanın tarihinde önemli bir olay olacaktır.

Akio Otsuka'nın tweet'ine göre, MGS: 5'in ardından Solid Snake'i bir kez daha görmeyeceğiz. Ancak Hideo Kojima'nın kendisi bir açıklama yapana kadar, durum hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değil...

Okuyucu Yorumları