MetaRAM bellekte yeni bir devrim!

Yakında piyasaya çıkacak olan MetaRAM mevcut bellek kapasitesini ikiye katlayacak!

MetaRAM geliyor!

Fabless yarıiletken şirketi, bugün bilinen normal bellek kapasitesini ikiye hatta üçe katlayacak olan DDR2 MetaSDRAM'in üretimine başladı. Bu belleklerin DIMM mevcut DIMM modülleri üzerinde de çalışabilecek olması önemli bir özelliği.

MetaRAM'in kullandığı yöntemlerden biri bellek yongalarını üç boyutlu olarak dizip istifleyerek bir modül üzerine çok daha fazla yonga yerleştirmek. Bu tip bir yöntem uyumluluk problemi yaratabilirdi, ancak bellek modüllerinde yer alacak bu işlemcilerle okuma ve yazma işlemleri doğru şekilde yönlendirilerek 8 GB kapasite yaratılıyor.

Şirket bu yeni ürünüyle bir hayli iddialı: "Bu belleğin piyasaya çıkmasıyla bellek teknolojisi çok daha hızlı ilerleyecek." Daha önce de bahsettiğimiz üzere sistemi modifiye etmeksizin, bu bellek teknolojisi mevcut AMD ve Intel sunucularında ve iş istasyonlarında çalışabilecek.

MetaRAM'in CEO'su Fred Weber bu konuda düşüncesini şu şekilde ifade etti: "Ben kariyerimi bilgisayar sistemlerine yeni çözümler getirmeye ayırdım. Çift çekirdekli 64 bit işlemcilerin çıkmasıyla beraber farkettim ki şu anki bellek sistemi adeta bir darboğazda ve bu problemin çözülmesi gerekiyor."

Sunucu yazılımlarının hızla düşmesiyle küçük çaplı firmalar dahi hızlı şekilde kendilerini en güncel donanımlarla donatıyorlar. Intel'den bir yetkili ise görüşünü şu şekilde savunuyor: "MetaRAM teknolojisi, bir yatırımcı ve stratejik teknoloji işbirlikçisi olarak Intel'in gelişmiş sistemleri yakalamasına şans tanıyor."

Okuyucu Yorumları