Metaverse Odaklı NFT Pazar Yeri Orderinbox Açıldı

Metaverse sektörü tüm hızıyla büyümeye devam ederken NFT ve sanat sektörü ile giderek daha çok birleşiyor. Orderinbox ise bu üçünü bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Metaverse Odaklı NFT Pazar Yeri Orderinbox Açıldı

Metaverse sektörü özellikle son dönemde birçok şirketin marka başvurusunda bulunması ve önemli yatırımlar yapmasıyla birlikte oldukça büyük kitlelere ulaşmış durumda. Bu kitle beraberinde yeni proje ve yatırımlarında artmasına olanak tanıyor. Bu projelerden birisi olan Kanada merkezli Orderinbox ise içerik oluşturucuları metaverse sektörü ile birleştirmeyi hedefliyor.

Trend olan NFT'leri kullanıcıları ile paylaşan Orderinbox, sosyal profiller, pazar etkinlikleri, takip etme, beğenme ve yorum yapma gibi sosyal medya özelliklerini de metaverse'e taşıyor.

Bununla birlikte platformda ETH, MATIC'in yanı sıra, USDC ve DAI gibi ERC-20 stablecoin'leri de destekleniyor. Cüzdan kısmında ise WalletConnect ve WalletLink aracılığıyla MetaMask ve diğer birçok kripto para cüzdanını kullanarak platforma bağlanabiliniyor.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra hâlihazırda İngilizce olarak kullanıma sunulan platform, çok yakında Türkçe, İspanyolca, Fransızca, Çince, Portekizce ve Rusça dahil olmak üzere altı ayrı dilde daha kullanıma sunulacağını açıkladı.

Konu hakkında konuşan Orderinbox Kurucusu ve CEO'su Doğu Taşkıran şu ifadelere yer verdi:

"Halihazırda bu alanda çalışma yapmakta olan bilinir sanatçı ve içerik oluşturuculara topluluklarıyla bağlantı kurmanın daha kolay bir yolunu sunmak istedik. Uzun vadeli planımız, platformun sahipliğini, başarısının arkasındaki yaratıcıları temsil eden, karşılayan ve ödüllendirme özellikleri içeren bir yol haritasıyla kullanıcılara aktarmaktır. Dili veya coğrafi konumu ne olursa olsun, bu yeni yaratıcı ekonomisine katılmak isteyen herkes için NFT'leri oluşturmayı ve satmayı kolay ve erişilebilir hale getirmektir."


Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.