Metro arayüzünü şimdiden deneyin!

Windows 8'i beklemeden Metro arayüzünü denemek isteyenlere 5 basit yol...

Windows 8... Şimdi...

Windows 8, yepyeni Metro arayüzü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. "Döşeme" tabanlı arayüze karşı bazı itirazlar bulunsa da, Microsoft'un masaüstü işletim sistemlerinde böyle bir değişime öncü etmeye çalışması, takdir edilecek bir davranış. Windows 8'i bilgisayarınıza yüklemeden Metro arayüzünün nasıl olduğunu görmenizin bazı yolları var.

Yeni Internet Explorer'a gözatın

Windows 8'de bulunan yeni Internet Explorer'ı Windows 7'de denemeniz henüz mümkün değil. Ancak bu bağlantıdaki sadece 64KB'lık dosyayı indirerek onu Windows 7'de deneyebilirsiniz.

MetroTwit

Windows 8, Windows Phone'da olduğu gibi entegre bir Twitter uygulaması içeriyor. MetroTwit adındaki uygulama aynı hissi vermese de, metro arayüzünün nasıl çalıştığını merak edenler için ilgi çekici olabilir.

Zune, masaüstünüzü dönüştürme ve fazlası

Zune, masaüstünüzü dönüştürme ve fazlası
Zune, kullanımı oldukça kolay bir medya yürütücü

Zune

iTunes'un Microsoft sürümü diyebileceğimiz Zune ile medya dosyalarınızı yürütebilir, şarkılarınızı eşitleyebilir, MP3 satın alabilirsiniz.

Masaüstünüzü dönüştürün

Windows Phone'dakine oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Metro arayüzünü, Windows 8'i bir sanal makineye yükleyerek deneyebilirsiniz. Alternatif olarak Windows 8 Transformation Pack'i bu sayfadan indirerek (58MB) ve masaüstüne sağ tıklayarak Kişiselleştir'i seçerek ve temayı uygulayarak da deneyebilirsiniz.

Windows Phone Metro Demo

Bir iPhone'a veya Android'e sahipseniz, Windows Phone'un nasıl çalıştığını cep telefonunuzda deneyebilirsiniz. Tüm yapmanız gereken telefonunuzdanbu sayfayı ziyaret etmek.

Okuyucu Yorumları