Metro arayüzünü Windows 7'de tercübe edin!

Metro arayüzünü Windows 7'de denemenin şimdiye kadar gördüğümüz en yi yolu...

Windows 8'i Win 7'ye taşıyın!

Windows 8 ile tanışacağımız Metro arayüzü, dokunmatik cihazlarda iyi bir denetim sağlayacak şekilde geliştiriliyor. Peki dokunmatik olmayan, normal PC'lerde Metro arayüzüne alışmak için zaman harcamamız gerekecek mi? Bu yazımızda size tanıacağımız araç yardımıyla Metro'yu Windows 7'de şimdiden deneyebilir, ona kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Metro arayüzünü denemek için en iyi seçenek, şu an Omnimo arayüzü. Omnimo'yu yükleyebilmek için öncelikle bu adresten Rainmeter'ı yüklemeniz gerekiyor (1.3MB). Rainmeter, Windows'a kolaylıkla tema eklemenizi sağlayan bir masaüstü özelleştirme yazılımı.

Rainmeter'ı indirip kurduktan sonra Omnimo web sitesine gidip 22MB'lık zip dosyasını indirmeniz gerekiyor. İndirdikten sonra arşiv içeriğini bir klasöre açın ve Setup.rmskin dosyasına çift tıklayın, ardından Install'a tıklayın.

Omnimo'yu yüklerken çözünürlüğünüze göre bir tema seçmeniz istenebilir. Sunulan üç seçenekten birincisi Windows Phone tabanlı, ikincisi Metro tabanlı, üçüncüsü ise boş ve kişiselleştirilebilir bir temadır. Seçiminizi yaptıktan sonra Windows 7'nizde Metro arayüzünün tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları