Metro öldü, yaşasın "Windows 8 uygulamaları"

Microsoft, öldürdüğü "Metro" adı için yeni ismi nihayet buldu. İşte Metro yerine gelen o isim!

Metro öldü, o geldi...

Microsoft, geçtiğimiz hafta ismindeki Metro'yu bir kenara bıraktığını açıklamıştı. Bu kararın arkasındaki neden, Avrupa'daki bir şirket ile Microsoft arasında çıkan isim tartışmasıydı. Microsoft, şimdiye dek Metro yerine herhangi bir isim ortaya sunmadı, ancak Mary Jo Foley bu durumun nasıl "açıklığa kavuşacağı" hakkında bir şeyler söyledi.

Mary Jo Foley'e göre Microsoft, Metro markasını kullanmayı bırakacak ve onun yerine "Windows 8 uygulamaları" ibaresini kullanacak. Zdnet'in raporuna göre değişiklik şöyle olacak: "'Metro stili uygulama' olarak bilinen her şey, artık resmen 'Windows 8 uygulaması' adını alacak. 'Metro kullanıcı arayüzü'ne olan referanslar, 'Windows 8 kullanıcı arayüzü' ile değiştirilecek. 'Metro tasarımı' demek yerine artık 'Windows 8 tasarımı' ibaresi kullanılacak."

Tüm bunların anlamı, Windows 8'in Metro uygulamalarının artık resmen "Windows 8 uygulaması" adını aldığı. Microsoft, bu gelişmeyle beraber önemli bir şansı kaybetmiş gibi görünüyor. "Windows 8 uygulamaları", iyi bir marka adı olabilecek "Metro"ya kıyasla bizce fazlasıyla uzun ve hantal. Şimdilik Microsoft'un Metro için daha iyi bir isim bulmasını ummaktan başka yapabileceğimiz çok şey yok. Zaten ortalıkta Metro'ya "Modern UI" adının da verilebileceği dedikoduları çoktan dolaşmaya başladı bile...

Okuyucu Yorumları