Metro uygulamalarının bellek kullanımı

Windows 8'de Metro uygulamaları ve RAM kullanımı nasıl olacak? RAM bittiğinde ne olacak?

Windows 8 ve RAM kullanımı!

Windows 8'deki yeni bir bellek yönetim özelliği sayesinde Metro uygulamaları, kullanılmadıklarında bellekte "askıya alınacaklar". Bu sayede bir Metro uygulamasına geri döndüğünüzde açılmasını beklemenize gerek kalmayacak. Resmi Windows 8 blog'unda Microsoft'tan Bill Karagounis, Windows 8'in belleği nasıl geri kazandığını teknik detaylarıyla açıkladı.

Buna göre Windows 8 masaüstü uygulamalarında "Windows, en sık erişilen bellek sayfalarını, uygulamanın çalışma setinde saklamaya çalışacak." Ancak Metro uygulamaları, farklı bir bellek paylaştırma yöntemine sahipler: "Windows 8 Tüketici Önizleme sürümünden itibaren, Windows ne zaman bir sistemde bir bellek baskısı hissederse, askıya alınan neredeyse tüm Metro stili uygulamaların belleğini tekrar kullanacak. Windows 8, bu bellek alanını uygulamayı kapatmak zorunda kalmadan geri kazanabilecek."

Diskte askıya alınan bir Windows 8 uygulamasının tekrar açılması biraz daha uzun sürebilecek. Kargounis, Microsoft'un bu özelliği optimize etmek ve diske yazılan veriyi azaltmak üzere çalışmalarını devam ettirdiklerini söylüyor.

Okuyucu Yorumları