Mi 9 Transparent Edition 12GB RAM İle Geliyor

Xiaomi'nin en yeni akıllı telefon modelinde yer vereceği RAM miktarı, duyanları şaşkına çevirecek türden!

Mi 9 hafıza sınırlarını zorlayacak!

Arz-talep dengesinde doygunluğa ulaşan akıllı telefon endüstrisinde birçok cihaz üreticisi, akıllı telefon modellerini performans konusunda diğer üreticilerin modellerinden farklı bir konuma yerleştirmek için büyük çaba sarf ediyor. Ancak birer cep bilgisayarı olarak anabileceğimiz bu cihazlar için Xiaomi'nin vardığı nokta dudak uçuklatan cinsten.

OnePlus ve Lenovo gibi rakiplerinden geri kalmak istemeyen Xiaomi'nin yöneticisi Lei Jun, Weibo üzerindeki bir gönderisi ile Mi 9 Transparent Edition'u duyurdu. Modelin sahne ışıklarını üzerine çekecek özelliği ise elbette ki cihaz gövdesinin şeffaf arka kapağı nedeniyle cihaz donanımının görülebilmesi. Xiaomi, aynı tasarım anlayışını Mi 8 Explorer Edition üzerinde de göstermiş ve bu cihaz tasarımı büyük beğeni toplamıştı.

Estetik farklar bir yana, telefonun performans alanında da farklı bir konumda olacağı söylenebilir zira Xiaomi, Mi 9 Transparent Edition modelini 12GB RAM ile donatacak. Modelin kamerası da standart Mi 9 modeline göre farklılıklar taşıyor. İki modelin de 48MP çözünürlük destekleyen ana sensörü bulunuyor ancak Mi 9 bunun yanı sıra f/1.75 diyaframlı 6P lense sahip olurken Mi 9 Transsparent Edition f/1.47 diyaframlı bir 7P lensi bulunduracak. Bu, Mi 9 Transparent Edition'ın düşük ışık koşullarında Mi 9'dan daha iyi bir iş çıkaracağını gösteriyor.

Bu iki farklılık dışında iki model denk donanım özelliklerine sahip olacak. Ancak Xiaomi gibi birçok üreticinin kendi akıllı telefon modellerini diğer üreticilerin iddialı modellerinden ayrı bir noktaya koyma çabasının takdire şayan olduğunu belirtmemiz gerekiyor, buna bir cihazda kimsenin ihtiyaç duymayacağı miktarda sistem hafızasına yer vermek dahil olsa bile.

Okuyucu Yorumları