Michael Jackson'ın ölümü interneti vurdu!

Müzik dünyasının taçsız kralı Michael Jackson öldü, olan internete oldu...

İnterneti durduran haber!

Pop'un kralının ani ölümü sevenlerinin yanı sıra interneti de yıktı. Özellikle geçirdiği kalp krizinin ardından belirsiz olan sağlık durumu birçok siteye zor anlar yaşattı.

TMZ.com magazin sitesinin Türkiye saati ile 00:30'da Jackson'ın hastaneye kaldırıldığını duyurması ile site çok kısa bir süre içerisinde haberi öğrenmeye çalışan sevenleri yüzünden tepki veremez hale geldi. Bunun ardından haber büyük bir hızla Twitter'da yayılmaya başladı.

Tam üç dakika içerisinde Jackson'ın durumu ile ilgili 10 milyon mesaj yazıldı. Twitter'ın teknik sınırlarını zorlayan bu trafik kimi zaman "hata balinası"nın gösterilmesine sebep oldu.

Dev isimler de etkilendi...

Dev isimler de etkilendi...

TMZ'ye ulaşamayan kullanıcılar bu sefer yine bir Hollywood magazincisi olan Perez Hilton'un sitesine koştular. Bu baskıya dayanamayan Hilton'un blogu da kısa süre içerisinde çöktü. Bu sırada Jackson'ın ölmediğini, sadece komada olduğunu yazan büyük haber sitesi L.A. Times'ın giriş sayfası da birkaç dakika içerisinde meraklı kullanıcılardan nasibini alarak sessizliğe gömüldü.

Bu trafikten Wikipedia da kaçamadı. Şarkıcının durumunu merak edip Wiki sayfasını aynı anda güncellemeye çalışan yüzlerce kullanıcı Wikipedia sunucularını oldukça zorladı.

Michael Jackson'ın ölümü çevrimiçi alışveriş mağazalarını da etkiledi. Amazon.com'da en çok satılan albümler listesine ilk 15 sırayı Michael Jackson albümleri işgal etti.

Okuyucu Yorumları