microSD Kartlara Yeni Performans Puanları Geliyor!

microSD ve SD kartlara yeni bir hız sınıflandırma sistemi geliyor; işimiz kolaylaşıyor!

microSD Kartlara Yeni Performans!

SD ve microSD kartlar, kendi aralarında ilk bakışta birbirlerine çok benzeseler de, aslında aralarında ciddi bir performans farkı var. Bu performans farkı genellikle yazma hızını yakından ilgilendiriyor ve en çok 4K video kaydı gibi yoğun işlemlerde önem kazanıyor.

SD Association ise son zamanlarda UHS sınıflandırmasının katkısıyla karmaşık bir hal almaya başlayan SD kart sınıflarını düzene sokmak amacıyla yeni Secure Digital 5.1 tanımlamalarını yayınladı. Tanımlamalar, şimdilik sadece tek bir sınıf içeriyor ve bu sınıfın adı App Performance Class 1 (veya A1). Bir kartın A1 etiketini alabilmesi için saniyede 10MB veriyle başa çıkabilmesi, 1.500 rastgele okuma giriş/çıkışını bir saniyede tamamlayabilmesi, 500 rastgele yazma giriş/çıkış işlemini bir saniyede tamamlayabilmesi gerekiyor.

Tanımlamalar geçerli hale geldiğinde, telefonunuz için microSD kart alırken bu etikete sahip bir kart almanızı tavsiye ediyoruz. SD Association'ın yakında diğer sınıflandırmalarını da ortaya çıkaracağını belirtelim. Tabi, telefonunuzda SD kartla uğraşmak istemiyorsanız, depolama alanı büyük bir cihazı tercih etmenizde fayda var. Yine de Android'in son sürümü Android 7 Nougat'ın SD kartınızı normal depolama alanı gibi kullanmanızı sağlayan bir işlevle geldiğini hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları