Microsfot'un "Siri"si hakkında ilginç iddia!

Seksi görünümüyle Apple'ın Siri'sinin karşısına dikilmeye hazırlanan Microsoft bombası netleşiyor!

Cortana ciddi ciddi geliyor!

Microsoft'un, Apple'ın sevilen sesli asistanı Siri'ye karşı, Cortana isminde bir sesli asistan hazırladığı biliniyordu. Tesadüfe bakın ki, Cortana aynı zamanda Microsoft'un sevilen video oyunu HALO'daki seksi yapay zeka karakterin de ismi. Dolayısıyla Microsoft'un aslında HALO'daki bu karakteri alarak Windows'un sesli asistanı yapmayı planladığı düşünülüyordu.

Şimdi bu iddiayı güçlendirecek bir başka iddia daha ortaya çıktı. Lumia telefonlarında Nisan ayında Beta testine başlayacak olan Cortana'da, HALO oyununda Cortana karakterini seslendiren ses sanatçısı Jen Taylor'un sesinin kullanılacağı iddia ediliyor. Eğer bu doğruysa, Microsoft'un HALO'daki seksi Cortana karakterini Windows telefonlarına taşıma planı kesinleşmiş olacak.

Cortana hakkında tüm bildiklerimiz... Tıklayın...

Microsoft Cortana'yı Lumia'dan sonra iPhone Bing uygulamasında kullanmayı düşünüyor. Böylece iPhone kullanıcıları aramalarını sesli olarak Cortana üzerinden yapıp, sesli olarak cevap verecek ve Microsoft, Siri'yi kendi evinde vurmuş olacak. Ardından Cortana, Xbox One ve Windows PC üzerinde de ortaya çıkacak ve çekici görüntüsü, seksi sesi, sansasyonel varlığı ile tüm dünyada popüler olacak. Microsoft Cortana konusunda başarılı olursa, Apple'ın Siri ile yapamadığını yaparak, tüm dünyayı bilgisayarlar ile sesli arayüz üzerinden iletişim kurma çağına sokmuş olacak.

Okuyucu Yorumları